Trådløse sikkerheds tips

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløse internetnetværk giver hurtig internetforbindelse til folk ude i offentligheden og i deres eget hjem. De fleste stationære computere og bærbare computere sælges allerede udstyret med et trådløst kort for at modtage det trådløse signal. Forbindelsen til internettet er bare et spørgsmål om at installere et trådløst netværk i dit hjem eller gå til en offentlig trådløs hotspot. Det er dog vigtigt at beskytte din computer, når den er tilsluttet et trådløst netværk, ellers kan dine private oplysninger blive kompromitteret.

Brug en firewall

Uanset om du bruger et trådløst hjemmenetværk eller et lokalnetværk på et offentligt sted, skal du bruge en firewall. Firewallen er som grænsepatruljen til din computer. Det kontrollerer oplysningerne fra alle de mennesker, der forsøger at få adgang til din computer og forhindrer alle brugere, der ikke tidligere er autoriserede. Windows er udstyret med en firewall, du skal bare sørge for at have den aktiveret. Anti-virusprogrammer tilbyder også en firewall, som du kan bruge til at beskytte din computer.

Kontroller adgangspunkter

Når du opretter forbindelse til et trådløst netværk, er det ikke ualmindeligt, at der findes andre trådløse netværk inden for rækkevidde. Sørg altid for at oprette forbindelse til det trådløse netværk, du har til hensigt at. I dine netværksforbindelsesegenskaber skal du indstille det til altid at godkende forbindelser forud for tilslutning.

Lav information Privat

Gør mapper med følsomme data private. Dette kan gøres ved at vælge ikke at dele en mappe fra mappens egenskabsside. Du kan også overveje at tilføje ekstra kryptering til mapper, du bruger, når du er tilsluttet et offentligt trådløst netværk. Desuden kan du overveje at lagring af følsomme data på din computer.

Krypter hjemmenetværk

Når du opsætter dit trådløse trådløse netværk, skal du sørge for at kryptere det, så andre ikke kan oprette forbindelse til det. Kryptering af netværket scrambler kommunikationen inden for netværket og kun personer, der har adgangskoden, kan oprette forbindelse til netværket. Ifølge OnGuardOnline er Federal Trade Commissions forbrugerbeskyttelseswebsted, WPA eller WiFi Protected Access optimalt, fordi det er mere sikkert end WEP eller Wired Equivalent Privacy.

Skjul dit netværk

Når du konfigurerer din trådløse router, skal du kontrollere, om du kan deaktivere eller deaktivere identifikationsudsendelsesmekanismen. Dette gør det muligt for din enhed at være synlig for personer, der søger en trådløs forbindelse. Når dette er slukket, vil dit signal ikke blive sendt til hvert trådløst kort i dit område.

Konfigurer routeradministration

Når du opretter din router, skal du oprette et administrations brugernavn og adgangskode. undlader at gøre dette, er det overladt til standard, og enhver, som kender producentens standard, kan få adgang til din router eksternt. Du bør også ændre din routerens identifikation og forudbestemme i dine routerindstillinger hvilke enheder der kan få adgang til dit netværk.