Farerne ved fil- og printerdeling

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Del hele harddisken

Det er ekstremt farligt at dele et helt drev med tilladelser til læsning og skrivning. Dette svarer til at udsætte alt, hvad du skriver, alle dine dokumenter og alle dine adgangskoder til en anden brugeren, og det giver grundlæggende adgang til hele din computer. Læsadgangsadgang er lidt bedre, men udsætter stadig alle dine oplysninger. Det anbefales ikke at dele hele din harddisk.

Tillad anonym adgang

Du vil gerne vide, hvem der har adgang til din computer, så lad ikke anonyme personer have nogen visningsfunktioner. Den største fare er, at disse mennesker kan gemme filer - som kan være ulovlige eller skadelige - på din computer uden din viden . Afhjælp dette ved at tillade skrivebeskyttet adgang og aktivere adgangskodebeskyttelse for dine mapper.

Del personlige data Læsbeskyttet adgang beskytter dig ikke mod ubudne. Visse mapper udgør en risiko, når de deles overhovedet, fordi skjulte oplysninger kan være li nked til dem. Beskyt dig selv ved at oprette en ny mappe uden andre personlige filer inde i det specifikt til delingsformål. Fil- og udskriftsdeling er let at opnå. Det er muligt at dele bestemte filer eller hele mapper og mapper. Der er nogle risici involveret, der kan kompromittere personlige oplysninger og selve computeren.