Sådan opretter du et hjemmenetværk på Windows XP Professional

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til internettet via en internetudbyder (internetudbyder). Hvis du opretter et lokalt netværk, som er et sæt computere, der er tilsluttet sammen, men ikke til internettet, er dette trin ikke nødvendigt.

2.

Slut alle computere, du ønsker at blive tilsluttet til den samme kablede eller trådløse router. For et kablet netværk skal du bruge et Ethernet-kabel til hver computer, du ønsker at tilslutte, og en til at køre routeren til modemmet. For et trådløst netværk skal du bruge trådløse adaptere til hver computer, som måske allerede er indbygget i hver.

3.

Fra enhver computer på netværket skal du klikke på 'Start' 'Alle programmer', 'Tilbehør', 'Kommunikation' og 'Netværkskonfigurationsguide.' Dette forenkler processen med oprettelse af netværket. Følg alle vejledninger på skærmen, og genstart computeren, hvis du bliver bedt om det. Du skal nu, hvordan et fuldt fungerende hjemmenetværk.

Konfiguration af et hjem- eller lillenetværk i Windows XP Professional er ret lige fremad. I modsætning til Windows Vista eller 7 er der ingen homegroups, hvilket ikke betyder ekstra trin for at forbinde dine computere sammen. Når du tilslutter computeren til den samme router, er de allerede netværksforbindelser i en simpel forstand. Men du vil gerne køre XP-netværksopsætningsguiden for at udnytte alle de ting, et netværk har at tilbyde, som evnen til at dele filer og mapper sammen med printere.