Sådan tilsluttes en almindelig telefon til en IP-adapter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Identificer RJ11 FXS-stikket på adapteren. Fabrikantens dokumentation skal identificere, hvilken port der er FXS-porten. FXS-porten vil også ofte have en etiket på 'Telefon' eller 'Sæt'. Dette adskiller sig fra en FXO-port, som vil blive mærket som 'Line' eller ' Switch. '

2.

Tilslut strøm til adapteren. En adapter med en FXS-port vil altid kræve en strømkilde, fordi FXS-porten skal sætte spænding på linjen for at aktivere telefon.

3.

Tilslut Ethernet-porten til en switch eller hub, der forbinder til en pc. Du skal bruge browseren på pc'en til at konfigurere adapteren.

4.

Slut telefonen til adapterens FXS-port ved hjælp af et standardtelefonkabel. Kablet har en RJ11-stik. RJ11-stikket er mindre end en almindelig Ethernet-stik.

5.

Start adapterens indledende konfiguration ved hjælp af telefonen. Normalt udføres den oprindelige konfiguration ved hjælp af den vedhæftede telefon. Følg producentens anvisninger for detaljerne. Du skal indtaste en gyldig IP-adresse for dit netværk. Kontroller hos systemadministratoren, hvis du ikke er sikker på, hvilken adresse du skal bruge. Hvis adapteren kan bruge automatisk konfiguration, skal du stadig opdage IP-adressen, der blev tildelt til adapteren. Producentens dokumentation beskriver, hvordan du opdager adapterens IP-adresse ved hjælp af telefonen.

6.

Saml de resterende oplysninger til at konfigurere adapteren til dit netværk. Dette kan omfatte: IP-adressen på standardgatewayen til dit netværk, IP-adressen på signaleringsgatewayen eller proxyen for dit netværk og telefonnummeret, der er tildelt din adapter. signal gateway eller proxy, skal du konfigurere telefonnumre og IP-adresser til venner eller familie, der også har IP-telefoner.

7.

Start en webbrowser på en pc fastgjort til det samme netværk som adapteren. I adresselinjen øverst på brættet owser indtast telefonens IP-adresse. Dette er adressen du konfigurerede eller opdagede i trin 5. Følg producentens instruktioner for at logge på telefonadapteren. Konfigurer adapteren med de oplysninger, du samlede i trin 6.

Tips og Advarsler

  • Kend telefonnummerplanen og IP nummerplanen for din organisation.
  • Test adapteren for at sikre, at både indgående og udgående opkald virker.
  • Test, at telefonens IP-pakker ikke har en negativ indvirkning på datatrafik.
  • En almindelig telefonlinje kaldes ofte en POTS-linje eller almindelig telefonitjeneste. Dette er en to-trådsforbindelse, over hvilken spændinger og toner overføres til telefonsignalering. En POTS-linje har to ender. Den udenlandske valuta abonnent (FXS) forbinder til en telefon og fungerer som en telefon switch. Valutakontoret (FXO) forbinder til en telefonkontakt eller centralkontor og fungerer som en telefon. Tilslut telefonen til adapteren med en standard to-leder RJ11-stik.