Essentials for Computer Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Et computernetværk er en gruppe af computere, der er forbundet sammen for at dele ressourcer. Netværk kan forbinde computere i samme bygning eller kan omfatte computere fra andre steder. Nogle netværksforbindelser er lavet ved hjælp af kabler, der er forbundet til ledningerne i væggen, mens andre styres uden ledninger af nogen art. De væsentlige elementer i et computernetværk omfatter både hardware og software ressourcer.

Computere

Netværket er en forbindelse mellem en gruppe computere. Netværket kan forbinde stationære computere eller bærbare computere, og begge typer computere kan tilsluttes enten via et Ethernet-kabel, der er tilsluttet væggen eller via en trådløs forbindelse. Computere, der er tilsluttet netværket via en trådløs forbindelse, skal have et trådløst adapterkort enten installeret eller vedhæftet til at modtage netværksdataene.

Modem

Et computernetværk kræver, at et modem modtager data fra en kabelport eller en telefon linje, så der kan etableres en internetforbindelse. Modemet kan indgå i den interne drift af en stationær computer eller kan være et eksternt modem, der er forbundet til datalinjen.

Hub

Computeren i et netværk er forbundet via et hub eller en router. En hub sender statiske data fra netværksserverens centrale computer til andre enheder på netværket via kabelforbindelser. En router er en mere dynamisk mulighed, da serveren kan sende og modtage information målrettet specifikt til computeren i den anden ende. Trådløse routere er almindelige hjemmedatametværk, hvor et modem modtager internettet og føder det via en router til bærbare computere og desktops i hele hjemmet, så alle kan dele en internetforbindelse.

Software

En række softwarepakker er kritiske elementer i et computernetværk. Software styrer modemet og holder det i orden. Individuelle computere skal have software til at køre operativsystemet, men også for at styre netværksadapteren. Virusbeskyttelsessoftware er vigtigt for at beskytte netværket og de enkelte computere mod at blive inficeret, når de er tilsluttet til internettet. En netværksprotokol, som den mest almindelige TCP / IP-protokol, skal også installeres til at administrere dataene på servercomputeren.

Netværksadministrator

Hardware og software, der betjener computeren, er møtrikker og bolte af netværkskonfigurationen. Ikke desto mindre fungerer netværket --- især et stort virksomhedsnetværk - ikke effektivt uden en person, der ved, hvordan det virker. Når ting går galt, enten med netværksforbindelsen, datafeed eller individuelle computere på netværket, nogen skal være til stede for at rette ting.