Link Layer Security Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Sikkerhedsniveauer

Sikkerhed ved netværksoverførsel gennemføres normalt ved transportlag eller applikationslag. IPSec-protokollen bringer kryptering til internettet / netværkslaget. Mobil kommunikation er sårbar over for sikkerhedsbrud, og der er derfor et større behov for at skubbe ansvaret endnu længere nede i protokollstakken.

Sikkerhedsforanstaltninger

De to vigtigste metoder til sikkerhed på dataoverførsler er endpoint-godkendelse og kryptering. Autentificering sikrer, at den rigtige computer er blevet kontaktet, og kryptering sikrer, at dataene er meningsløse, hvis de opfanges. Da disse systemer opererer på meningsfulde data, kan de ikke implementeres på datalinklaget.

Implementering

Link Layer Security Protocol (LLSP) til Suburban Ad-Hoc Networks (SAHN) forsøger at adressere sikkerhed på Data Link Layer. Systemet fungerer inden for den eksisterende MAC (Media Access Control) -protokol. Link Layer er bedre kendt som Data Link Layer. Dette udtryk gælder for andet niveau i protokollestablerne TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) og OSI (Open Systems Interconnection). Data Link Layer er ansvarlig for at konvertere data til elektroniske impulser, der skal sendes over en ledning.