Link Management Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

LMP er et system til styring af et bundt af links mellem to noder. Denne bundle oprettes, når to knudepunkter befinder sig i kommunikationen for flere forskellige transmissioner samtidigt. Gruppen af ​​links kombineres til en kanal kaldet et TE (Traffic Engineering) link. Mens antallet af stier mellem de to endepunkter er reduceret, oprettes der et ekstra link parallelt. Denne kanal er til orientering for at styre trafikken i TE-linket og er ansvarlig for LMP.

Funktioner

LMP har til opgave at opretholde kontrolkanalens forbindelse. Fysiske forhold for det ensartede link overvåges også af LMP . Det kontrollerer for fejl i forbindelse med at gøre det muligt for dem at blive gendannet og blokere nedstrømsalarmer.

Historie

Protokollen blev offentliggjort af Internet Engineering Task Force i oktober 2005. Der er en række udvidelser af definitionen offentliggjort som separate standarder. Et eksempel er 'Link Management Protocol (LMP) for tæt bølgelængde D', som blev offentliggjort samtidig med den vigtigste LMP definition. Link Management Protocol (LMP) er en del af et projekt, der definerer Generalized Multi-Protocol Label Switching (GMPLS). LMP er en metode til at koordinere noder, der er i kontakt til signalering og / eller routing.