Sådan forbinder du Linksys Wireless på en pc til en lokal printer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Deling af din lokale printer

1.

Deling af den lokale printer gør printeren tilgængelig på dit trådløse netværk. For at dele din printer skal du logge på computeren, hvor den lokale printer er fysisk forbundet. Find derefter 'Kontrolpanel'. Dette kan normalt findes som et link under 'Start' menuen eller i 'Denne computer.'

2.

Dobbeltklik på ikonet 'Printere og faxe' og vælg den printer, du vil dele på dit trådløse netværk. Når du har markeret den ønskede printer, skal du højreklikke og vælge 'Deling' i pop op-menuen.

3.

Vælg fanen 'Deling' og vælg derefter 'Del dette Printer '-knappen. Indtast et navn til printeren og klik på knappen 'Anvend'. Din printer er nu delt og er klar til at blive konfigureret på de andre computere, der allerede er konfigureret via dit trådløse netværk.

Brug guiden Tilføj printer

1.

Log på den computer, som du vil have netværk til den delte printer. Find 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Printere og faxe' og klik på linket 'Tilføj printer', der vises på venstre side af vinduet 'Printere og faxe'.

2.

Guiden 'Tilføj printer' åbnes i et separat vindue. Klik på knappen 'Næste' for at starte guiden og vælg derefter radioknappen 'En netværksprinter eller printer, der er knyttet til en anden computer.' Vælg knappen 'Gennemse printer', og klik på knappen 'Næste'. Identificer den printer, du tidligere delte, og vælg den fra listen. Klik på knappen 'Næste'.

3.

Du kan få en advarselsmeddelelse popup. Klik på 'Ja' for at fortsætte. Vælg 'Ja' eller 'Nej' fra 'Vil du gøre denne printer til standard printer' -vinduet efter behov. Klik på knappen 'Udfør', og din printer skal nu konfigureres og klar til brug via dit trådløse netværk.

Udskrivning af en testside

1.

Udskriv en testside fra den computer, der er tilsluttet det trådløse netværk og knyttet til din delte printer. Gør dette ved at finde 'Kontrolpanel' og dobbeltklikke på ikonet 'Printere og faxe'.

2.

Vælg den printer, du har tilføjet, og højreklik for at åbne popup-vinduet menu. Vælg 'Egenskaber' i pop op-menuen. Klik på knappen 'Udskriv testside', der vises på fanen 'Generelt' i vinduet 'Printeregenskaber'.

3.

Hvis testsiden udskriver korrekt, har du lykkedes netværkede en lokal printer via dit Linksys trådløse netværk. Hvis testsiden ikke udskriver korrekt, skal du kontrollere, at printeren fungerer korrekt på den lokale computer for at udelukke printerfejl. Hvis der kræves yderligere fejlfinding, skal du henvise til printerens dokumentation om udskriftsdeling.

Tips og advarsler

  • Hvis printeren ikke fungerer ved første opsætning, prøv at installere printersoftwaren, der fulgte med printeren, da du købte den. Dette kommer normalt på en cd og indeholder de nødvendige printerdrivere til at betjene printeren korrekt. Dette trin er ikke altid nødvendigt, da de fleste printere er plug and play og installerer drivere automatisk under opsætning uden brug af cd'en.
  • Hvis man antager, at Linksys trådløse netværk er konfigureret korrekt, kan netværk med en lokal printer til andre computere, der er tilsluttet dit trådløse netværk, foretages i nogle enkle trin. Men hvis netværket ikke er konfigureret korrekt, skal du først fejlsøge opsætningen af ​​det trådløse netværk ved at henvise til Linksys hjemmeside (se Referencer).