Sådan opsætter du Microsoft Fax på en Exchange Server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Exchange-serverens 'Start' -knap. Klik på 'Administrative værktøjer' og klik derefter på 'Exchange Management Console.' Dette er det værktøj, der bruges til at administrere din Exchange-server.

2.

Klik på 'Serverkonfiguration' for at udvide en liste over muligheder. Klik på 'Unified Messaging' i listen over muligheder. Dette viser flere konfigurationsindstillinger i højre detaljeringspanel.

3.

Klik på Exchange Server navn. Klik på 'Actions' i hovedmenuen og vælg 'Properties.' Dette åbner et konfigurationsvindue.

4. < / p>

Klik på fanen 'UM Server Configuration'. Indtast antallet af samtidige faxopkald, der er tilladt for dine brugere. Den er som standard indstillet til '0', hvilket ikke tillader faxopkald. Skriv f.eks. '10' at tillade ti brugere at sende faxer samtidigt.

5.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Egenskabsvinduet lukkes, og dine faxindstillinger gemmes.

Faxfunktionen i Microsoft Windows kan være et praktisk værktøj, men du skal først oprette det. Det gør du i Microsoft Exchange. Du skal aktivere faxtjenester på Exchange-serveren, før den er tilgængelig for netværksbrugere. Når faxtjenester er aktiveret, kan dine brugere sende faxer ved hjælp af deres e-mail-klient, f.eks. Microsoft Outlook. Dette gør det mere bekvemt at sende elektroniske dokumenter i stedet for manuelt at faxe dem.