Delte mappetilladelser i XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Delt mapper

Mapper med adgangsniveauer på fire eller fem betragtes som delte mapper på en Windows XP-baseret computer. Niveau 4-adgang tildeler alle, der ikke er ejerens tilladelse, mens adgang til niveau fem giver alle fuld adgang til mappen, hvilket betyder at de kan læse og ændre indholdet af mappen.

Private mapper

Adgang niveauer en til tre gør mappen privat. En privat mappe kan ikke deles, før du ændrer adgangsniveauet til enten fire eller fem. Ligeledes kan en delt mappe ikke gøres privat, før du tildeler den et adgangsniveau på en til tre.

Enkel fildeling

Enkel fildeling er standardindstillingen for de fleste computere, der kører Microsoft Windows XP. Når den er aktiveret, har alle i din arbejdsgruppe adgang til alle dine delte mapper. Når den er deaktiveret, har ingen adgang til dine delte mapper, indtil du deler bestemte mapper med bestemte brugere eller grupper, og tilføjer et andet lag af kontrol til delte mappestyringer. Hvis din computer har mere end en brugerkonto eller er en del af et netværk, kan du udnytte Microsoft Windows XPs enkle fildelingsfunktioner til tilladelser til delt mappe.