Dual Boot System kan ikke forbinde til hjemmenetværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Start computeren, og når du præsenteres med muligheden for at vælge et operativsystem, der starter, skal du vælge Windows XP.

2.

Åbn Kontrolpanel. Klik på Windows 'Start' -knappen. Klik på 'Indstillinger' og vælg 'Kontrolpanel'. Kontrolpanelet vises.

3.

Åbn vinduet Systemegenskaber. Vælg 'System' i Kontrolpanel. Vinduet 'Systemegenskaber' vises.

4.

Konfigurer computernavn og arbejdsgruppe. Klik på fanen 'Computer Name' i vinduet 'System Properties'. Indtast navnet på din computer i boksen 'Computerbeskrivelse'. Klik på knappen 'Skift'. Ændringen 'Computer Name Changes' vises. Indtast din computers navn i feltet 'Computer Name'. Vælg 'Arbejdsgruppe' -knappen under 'Medlem af' -delen af ​​kassen, og skriv navnet på dit hjemmenetværkets arbejdsgruppe. Klik på 'OK'. Klik på 'OK' igen for at lukke vinduet Systemegenskaber. Du bliver bedt om at genstarte computeren, for at ændringerne kan påvirke. Du må ikke genstarte endnu.

5.

Bekræft netværksadaptere. I Kontrolpanel åbner du 'Netværksforbindelser'. Vinduet 'Netværksforbindelser' vises under notering af de tilgængelige netværksforbindelser. netværkskort skal allerede være konfigureret og klar til brug. For at bekræfte, højreklik på hver forbindelse, du vil oprette forbindelse til netværket, og 'Tilslutningsegenskaber' for den pågældende netværksforbindelse vises. Kontroller, at felterne til højre for 'Client For Microsoft Networks ',' File og Printer Sharing for Microsoft Networks ',' QoS Packet Scheduler ',' AEGIS Protocol 'og' Internet Protocol 'kontrolleres. Hvis kasser ikke er markeret, skal du markere afkrydsningsfelterne og klikke på installationen. Disse netværkskomponenter vil blive installeret. Gentag proceduren for hver netværksforbindelse, der får adgang til dit hjemmenetværk.

6.

Genstart computeren Vælg Windows XP for at starte det pågældende operativsystem Du skal automatisk oprette forbindelse til dit hjemmenetværk Hvis dit hjemmenetværk er trådløst, bliver du muligvis bedt om at indtaste din trådløse adgangskode. Indtast adgangskode for at oprette forbindelse.

7.

Genstart computeren.

Når du bliver bedt om at vælge operativsystem, skal du vælge Windows Vista. Windows Vista skal nu indlæses. Gentag trin to til fem i Windows Vista. Begge operativsystemer kan nu oprette forbindelse til dit hjemmenetværk.

Tips og advarsler

  • Alle computere i hjemmenetværket skal tilhøre til den samme arbejdsgruppe, for at disse computere kan kommunikere på netværket.
  • Et dobbeltstartsystem giver computerbrugere mulighed for at køre to separate operativsystemer på en computer. Under systemstart vises brugeren en liste over operativsystemer installeret på maskinen og kan vælge hvilket operativsystem der skal startes. Hvis der ikke er valgt noget, vil maskinen starte op til standard operativsystem. Der er ingen interaktion mellem de installerede operativsystemer. Hvis et system har to operativsystemer installeret, skal netværksindstillingerne for hvert operativsystem derfor konfigureres separat for at få adgang til hjemmenetværket. Denne artikel vil konfigurere et system, der har Windows XP og Windows Vista installeret.