Sådan opretter du en internetgateway i Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start' på Windows XP. Klik på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Netværk og internetforbindelser' i vinduet Kontrolpanel, og klik derefter på 'Netværksforbindelser.'

2.

Højreklik på netværksadapteren og vælg 'Egenskaber'. I det åbne vindue skal du klikke på fanen 'Avanceret'.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Tillad andre netværksbrugere at oprette forbindelse via denne computers internetforbindelse' i ' Internet Connection Sharing '.

Klik på' OK 'for at gemme dine indstillinger. Der åbnes et vindue, der forklarer, at computerens IP-adresse ændres til' 192.168.1.1. ' Klik på 'Ja' for at bekræfte ændringerne.

5.

Genstart din computer. Når du genstarter værts ICS-serveren, skal du genstarte dine klientcomputere, så de opdager og forbinder til Windows XP-gatewaycomputeren.

Internet Connection Sharing (ICS) i Windows XP giver dig mulighed for at bruge din computer som en online gateway. Computeren er vært for internetforbindelsesenheden og andre maskiner på dit netværk bruger den til at få adgang til websteder online. Dette er en bekvem konfiguration for små hjemmenetværker. Windows XP har denne mulighed i sine netværkskonfigurationsindstillinger. Du opretter ICS, genstarter computeren og registrerer automatisk som din klientcomputers internetgateway.