Thin Client Appliance Link Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ledelse

Protokollerne udgør en del af 'Sun Ray Software' (SRS), som er driftssoftwaren, der er forbundet med Sun Ray-systemet. Dette er et lukket kilde system, hvilket betyder, at standarden ikke er offentligt tilgængelig. Oracle producerer imidlertid en open source-version skrevet på Java-sproget. Dette projekt kaldes 'SoftRay.'

Komponenter

ALP har tre komponenter. Disse er Appliance Link Session Protocol (ALSP); Appliance Link Render Protocol (ALRP) til grafik og lyd; og Appliance Link Device Protocol (ALDP).

Metode

En tynd klient har ingen residente applikationer, men den har et fuldt operativsystem. Sun Ray-systemet, som ALP bruges til, er kendt som en 'Ultra-thin Client.' Det betyder, at klienten kun kører tilstrækkelig software til at oprette forbindelse til netværket og kontakte serveren. Alle andre driftsfunktioner holdes på serveren. En tynd klient er en terminal, der viser adfærd, der normalt er forbundet med en computer, der kører et program. Behandlingen udføres faktisk af en server. Appliance Link Protocol (ALP) er en Sun Microsystems / Oracle-proprietær metode til Sun Ray-systemet.