Hvad er LDAP-godkendelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

LDAP-godkendelse eller binding er et middel til at bekræfte den specifikke LDAP-protokol, der anvendes til netværksapplikationen. LDAP-godkendelse angiver også den ønskede LDAP-protokol.

Process

En klient initierer en LDAP-session ved at oprette forbindelse til en LDAP-server i et netværk, kaldet DSA eller Directory Service Agent. Klienten starter derefter bindingsautentificeringsoperationen, som autentificerer klienten til LDAP-serveren. Bindingsprocessen indstiller derefter versionen af ​​LDAP-protokollen. Standardversionen af ​​LDAP er LDAPv3, men den er ikke altid tilgængelig i alle LDAP-biblioteker eller filkataloger.

Autentificeringstyper

En klient kan bruge Simple Bind, som sender brugerens domænenavn og adgangskode til plaintext format til serveren. Plaintext er krypteret eller kodet, information sendt til sikkerhedsformål, og tjener typisk som et indgangspunkt til en krypteringsalgoritme eller kodede matematiske computerdatorer, der bruges til behandling. Anonym bind er en metode til LDAP-godkendelse, som etablerer protokollens forbindelse som en anonym tilstand eller usikker kanal på serveren. LDAP-protokollen (Lightweight Directory Access Protocol) er en applikationsprotokol eller sæt af standarder eller retningslinjer for styring af computernetværksfilkataloger. LDAP-godkendelse hjælper med at bekræfte eller bekræfte protokollen i brug.