Sådan fjerner du en arbejdsgruppe fra Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find det arbejdsgruppenavn, som computeren er tændt på. Ofte er det Mshome eller Arbejdsgruppe. Hvis din computer allerede var tilsluttet et netværk, kan det have et mere unikt navn. Det er også vigtigt at kende arbejdsgruppens navn, som det vil blive ændret til.

2.

Gå til Kontrolpanel og find fanen Ydelse og vedligeholdelse. Når der er en mulighed, der hedder 'System'. Klik på fanen 'Computer Name'. Klik på 'Skift' og find derefter arbejdsgruppen boksen. Fjern den gamle arbejdsgruppe. Indtast det nye arbejdsgruppens navn. Tryk på 'OK', og systemet skal genstarte.

3.

Tillad, at systemet starter helt og gå tilbage til 'Kontrolpanel' og 'System' for at verificere at arbejdsgruppens navn er ændret. For at teste indstillingerne skal du dobbeltklikke på 'Netværkssteder' og derefter klikke på 'Vis arbejdsgruppedatamaskiner.' Dette viser alle computere i din arbejdsgruppe.

Microsofts krav på berømmelse er dets brugervenlighed, når du kører i et fælles miljø. Det betyder, at når flere computere er tilsluttet, kan de dele ressourcer, såsom printere og filer. For at opnå dette er det nødvendigt for alle computere at vide hvordan man finder hinanden Dette gøres af Windows ved hjælp af en funktion kaldet 'Arbejdsgrupper', hvor hver arbejdsstation er en del af en 'Gruppe'. Windows-computere bruger arbejdsgruppefunktionen til at kende oplysninger om andre computere i samme gruppe. Du kan ikke rigtig Fjern en arbejdsgruppe, men du kan fjerne en computer fra en arbejdsgruppe, hvis du flytter fra en gruppe til en anden.