Sådan konfigurerer du WiFi i en router

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sæt den ene ende af Ethernet-kablet i modemets Ethernet-port, og indsæt den anden ende i routerens internetport. Indsæt den ene ende af et andet Ethernet-kabel i en åben LAN-port på den trådløse router, og sæt den anden ende i en åben Ethernet-port på computeren.

2.

Indsæt det trådløse routerens installationsdisk i computerens diskdrev. Routers installationsguiden åbnes. Hvis guiden ikke starter, skal du klikke på 'Start' og derefter 'Min computer' og dobbeltklikke på diskdrevet. Guiden åbnes.

Følg guidenes vejledninger for at installere softwaren og konfigurere WiFi-forbindelsen. Vælg for eksempel et navn til det trådløse netværk, og vælg type sikkerhedskryptering for at sikre netværket, f.eks. WEP. Klik på 'Afslut', når guiden har afsluttet opsætningen og konfigurationen af ​​WiFi-netværket. Hvis du ikke har en installations-cd, skal du åbne en webbrowser og derefter skrive IP adresse til routerens konfigurationsside. Et eksempel på en sådan adresse er '192.168.0.1.' Se brugervejledningen til din trådløse router for at få den nøjagtige adresse. Indloggningssiden åbnes.

< p> 4.

Skriv brugernavnet og adgangskoden i de relevante felter. Standard brugernavn og kodeord vil blive angivet i brugervejledningen. Et almindeligt brugt standard brugernavn og adgangskode er 'admin'. Routers konfigurationsside åbnes.

5.

Klik på fanen 'Trådløse indstillinger', og skriv derefter et navn til netværket i 'SSID' boksen. Klik på 'Gem' knappen. Klik på fanen 'Sikkerhed', og vælg derefter afkrydsningsfeltet ud for en sikkerhedsindstilling, f.eks. 'WPA'. Indtast en sikkerhedsadgangskode i det relevante felt, og klik derefter på 'Anvend'. Forskellige trådløse routerproducenter kan have forskellige navne til fanerne til konfigurationsindstillinger, men de har alle de samme konfigurationsindstillinger. Luk vinduet, når du har konfigureret WiFi-netværket.

6.

Log ind på enhver computer, der har en aktiveret trådløs adapter. Klik på det trådløse ikon i proceslinjen, og vælg derefter det netværk, du netop har konfigureret fra pop oplisten. Klik på 'Connect' knappen, og indtast derefter netværksadgangskoden. Computeren har nu adgang til det trådløse netværk.

For at konfigurere et trådløst netværk skal du have en trådløs router, et bredbåndsmodem og computere og / eller enheder med trådløse adaptere installeret. Den trådløse router sender et WiFi-signal, som kan hentes af trådløse aktiverede enheder for at få adgang til netværket. Wi-Fi-indstillingerne i routeren skal først konfigureres, før signalet sendes. Dette hjælper ikke kun med at optimere netværket, men også for at sikre, at kun autoriserede brugere har adgang til det.