Hvad er VSAT-teknologi?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

VSAT Technology blev udviklet i begyndelsen af ​​1980'erne og er blevet brugt i årevis i forretningsapplikationer. Schlumberger udviklede en ansøgning til kommunikationsbrug i sine oliefelter i midten af ​​1980'erne. Kreditkortvirksomheder bruger det til at registrere transaktioner hos detailforretninger, tankstationer og andre virksomheder.

Netværk

VSAT har to fælles netværkskonfigurationer: mesh topologi og stjernetopologi. I mesh topologi sender VSAT-terminaler information til andre terminaler via satellit, hvor terminalen fungerer som nav. I stjerne topologi sendes data mellem terminaler via et centralt uplink-sted (undertiden kaldet et netværksoperationscenter), der interagerer med satellitten.

Fordele

VSAT bruges af satellit-tv-udbydere som en måde at overføre programmering til. Det giver også mulighed for, at skibe kan kommunikere som en del af et maritim satellitsystem. En af sine vigtigste anvendelser er at levere bredbåndsinternetadgang til områder, der ellers måske ikke modtager det, f.eks. Landdistrikter eller offshore-lokaliteter. VSAT (Very Small Aperture Terminal) Teknologi er et satellitkommunikationssystem med information, der rejser mellem en satellit og en jordstation. En bruger sender information til satellitten, som modtager og sender derefter oplysningerne til jordstationen, som fungerer som systemhub.