Sådan peger du på et domænenavn til en webserver

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Registrer dit domæne via en registrar online og vælg enten on-site hosting eller en ekstern hosting pakke. Hvis du vælger at være vært på samme websted, er der ikke behov for at pege på domænet.

2.

Tilmeld dig din hostingpakke på et andet websted, hvis du hellere vil være vært off-site. Find 'navneservere' -oplysningerne for din nye konto. Dette er ofte noget, der sendes via e-mail, når din betaling er modtaget. Der er typisk to linjer med bogstaver og tal, du skal kopiere og indsætte til din domæneregistreringskonto.

3.

Få adgang til domæneadministratorfunktionen på dit registrars websted og vælg 'navneserver' mulighed. Slet de gamle 'navneservere' først. Skær og indsæt derefter begge navneservere for den nye hosting-konto i de to bokse. Det kan tage et par minutter at behandle, men når det er færdigt, vil du være klar til at bruge din nye hosting-konto og begynde at opbygge dit websted.

Når du har registreret en URL via en domæneregistrator, kan du enten være vært for det samme sted, hvor du registrerede eller videresende domænet til en anden hosting service. Selvom det kan være lettere at være vært for webstedet på samme sted, det er registreret, er det ofte meget billigere at søge udenfor hosting. Hosting virksomheder tilbyder altid salg og tilbud, nogle gange endda giver en kunde en gratis måned eller to bare for at tilmelde sig.