Tips til at starte en NTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  NTP står for Network Time Protocol og er den standard, hvorpå hele internettet opretholder tidssynkronisering mellem computere. Network Time Protocol kan også bruges til at synkronisere de interne klokker af forskellige computere på et Local Area Network. Dette er vigtigt for nøjagtigheden af ​​databasetransaktioner og Microsoft Windows-domænecontrollers.

Kontroller klientens anvendelighed

En Network Time Protocol-server er designet til at synkronisere de interne klokker på klientcomputere. Ikke alle operativsystemer kan konfigureres med private NTP-serverindstillinger. Nogle klients operativsystem bruger slet ikke NTP, mens andre kun vil forbinde til et foruddefineret sæt NTP-servere.

Tillad adgang til firewall

For at klientcomputere kan oprette forbindelse til NTP-serveren, serverens firewall skal tillade adgang. Sørg for, at UDP port 123 er åben. Hvis denne port er lukket, kan klientcomputere ikke synkronisere deres interne klokker med serveren.

Videresend porten

Hvis NTP'en serveren skal servere klienter over internettet, skal du sørge for, at UDP-port 123 sendes via gatewayen til router eller Network Address Translation (NAT). De fleste servercomputere forbinder ikke direkte til internettet, men placeres i stedet bag en NAT-enhed. routeren eller NAT-gatewayen for at videresende UDP-port 123 fra den offentlige IP-adresse til serverens interne private IP-adresse.

Processtype

Et NTP-serverprogram skal køres som enten en Windows-tjeneste eller som en UNIX-dæmonproces. Dette gør det muligt for NTP-serverprogrammet at køre, selvom ingen brugere er logget ind på computeren.