Hybrid Wireless Mesh Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

HWMP beskriver en metode til at forbinde elementer i et trådløst netværk. Et særpræg ved et meshnetværk er, at elementerne i netværket ikke behøver at være statiske. Tilslutninger skal tilpasse sig varierende tilgængelighed af uafhængigt styrede noder og varierende signalstyrker.

Metode

HWMP bruger 'Reactive Routing.' Hvad gør netværket 'Hybrid' er, at det også har 'Proaktive' elementer. Reaktiv routing indeholder ikke et kort over det tilgængelige netværk. En 'Path Request' (PREQ) pakke sendes ud, når en rute er påkrævet. Alle knudepunkter på netværket sender forespørgslen igennem, indtil en inden for rækkevidde af den ønskede destination er nået. Denne knude svarer, og stien bruges til at danne en forbindelse.

Proaktiv routing

Reaktiv routing kan være tidskrævende, hvorfor et 'Proactive' -element blev introduceret i systemet. Proaktive systemer involverer routere, der underretter systemet om deres tilstedeværelse for at tillade andre noder at opbygge et bord med tilgængelige ruter. I HWMP betegnes nogle noder som 'Root Mesh Points.' Disse noder sender deres tilstedeværelse og giver korte nedskæringer til forespørgsler, der fremmer ruteopdagelse. Hybrid Wireless Mesh Protocol (HWMP) er standard routing system for trådløse netværk, som defineret af Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) for sine 802.11 standarder. Alle 802.11-kompatible enheder er forpligtet til at være HWMP-kompatible.