Sådan slettes mit pc-domæne

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og højreklik på 'Computer.' Vælg 'Egenskaber'. Dette åbner et hovedsystemegenskabsvindue.

2.

Klik på fanen 'Computer Name'. Klik på 'Skift indstillinger' i denne fane. Dette åbner et nyt dialogvindue, hvor du får vist de aktuelle domænenavnsindstillinger.

3.

Slet domænenavnet i tekstboksen og skift indstillingen 'Medlem af' til 'Arbejdsgruppe .' Dette fjerner pc'en fra domænet og sætter den i standard arbejdsgruppeindstillinger.

4.

Klik på 'OK' for at gemme dine indstillinger. Klik på 'Ja' i bekræftelsesvinduet for at bekræfte, at du vil fjerne pc'en fra domænet.

Et Windows-domæne er en gruppe klientcomputere, der forbinder til en central Windows-server. Denne type netværk er almindeligt anvendt på små eller store virksomheder. Hvis du sælger computeren, eller du vil bruge computeren på et andet netværk, skal du slette domænet på pc'ens systemindstillinger. Når du fjerner domænet fra pc'en, er det ikke længere forbundet med netværket. gavnlig for sikkerhed, når du vil flytte computeren.