Netværk LANværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Netværksadministratorer skal have et klart billede af, hvordan deres LAN - Local Area Network - udfører på en daglig basis. De bruger en række LAN-værktøjer til at identificere sikkerhedssvagheder og trafikflaskehalse og for at fejle serviceproblemer. Netværksdata indsamlet ved hjælp af disse værktøjer bruges til kapacitetsplanlægning, når nye systemer introduceres, og for at optimere netværksydelsen.

Wireshark

Data sendt langs netværkskabler transmitteres i små stykker kendt som pakker. Wireshark analyserer disse pakker og viser deres indhold. Oplysninger, som f.eks. Protokoller - netværkstransportsprog - bliver brugt på netværket, pakkens kilde og destination og den samlede trafikmængde, som en enkelt maskine genererer, samles og bruges til fejlfinding af netværksproblemer. Data er grupperet i type efter farve, og statistikker som antal tabte pakker vises via resultatvinduet. Data fra anden dataanalysesoftware kan også ses ved hjælp af Wireshark, som også kan gemme data i forskellige formater til brug sammen med andre applikationer.

MaaTec Network Analyzer

Denne real-time protokollanalysator viser statistikker i sorterbare søjler som de indsamles, hvilket gør de indsamlede data nemme at fortolke. Overvågning kan forventes at finde sted på bestemte tidspunkter, og op til 25 forskellige statistikker kan indsamles samtidigt. Netværksbelastnings- og effektivitetsrapporter hjælper med at se trends i netværksbrug med data repræsenteret i letlæsbare farvekodede streg- og cirkeldiagrammer.

Spiceworks

Denne gratis netværkssoftware opbygger et grafisk kort over dit netværk, viser netværksforbrug mellem kortlagte enheder, hvilket gør det nemt at se netværksflaskehalse og enheden forårsager dem. Spiceworks overvåger diskplads på eksterne computere, tilstanden af ​​SQL og Exchange-servere, og hvilke applikationer der er blevet installeret på enkelte computere. Denne alsidige software hjælper med fejlfinding og overvågning, og den har også en lagerfunktion til at holde styr på virksomhedens aktiver, der er forbundet med det lokale netværk.

Netværksscanner

Denne brugervenlige grænseflade giver brugerne mulighed for at udføre netværksscanninger hurtigt og nemt. Netværksscanner bruger IP-Internet Protocol-adresser, enten indlæst som en liste over computeradresser eller et helt undernet (dvs. adresseinterval) adresser for at opdage computernavnet og adgangsrettigheder til netværksressourcer. Opdagede enheder, f.eks. Computerens harddiske, kan gennemses ved hjælp af Windows Stifinder. Resultater af netværksscanning kan eksporteres i HTML til visning med en webbrowser eller som tekstdokumenter.