Introduktion til informations- og kommunikationsteknologi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Informationsteknologi beskrives bedst som brug af computerhardware og software til indsamling, overførsel eller opbevaring af oplysninger. Kommunikationsteknologi refererer til systemer, der anvendes til kommunikation, som omfatter telefon, radio, fax, tv, email, mobiltelefoner og instant messaging. Sammen er begge felter simpelthen omtalt som 'IKT.'

Typer

Ifølge Tutor 2 U er IKT ofte opdelt i to hovedgrupper: 'traditionel computerbaseret teknologi' og 'digital kommunikationsteknologi'. Eksempler på traditionelle computerbaserede teknologier er regnskabsprogrammer og tekstbehandlere. Digital kommunikationsteknologi dækker alt fra internettet til satellitlinkups.

Fordele

Organisationer er afhængige af IKT-systemer til at øge produktiviteten, reducere omkostningerne og træffe bedre beslutninger. Et eksempel er database software, der giver virksomheder mulighed for hurtigt at behandle massive mængder information om deres kunder. De kan så bruge data på kundernes shoppingvaner til at designe en bedre marketingplan. Næsten alle virksomheder, nonprofit og offentlige organer går hi-tech i disse dage. Mange virksomheder forventer, at alle medarbejdere skal kende det grundlæggende inden for informations- og kommunikationsteknologi.