Sådan Ping en fjerncomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på menuen 'Start'.

2.

Skriv 'CMD' i 'Start søgning' .' Vælg 'Kør' før du indtaster 'CMD', hvis du kører XP. Alternativt kan du vælge 'Alle programmer', 'Tilbehør', 'Kommandoprompt'.

3.

Skriv 'ping' efterfulgt af computerens IP-adresse. Hvis du f.eks. Pinger en computer med en IP på 432.0.0.1, skriver du 'ping 432.0.0.1' - skriv ikke citaterne. Hvis du ikke kender computerens IP-adresse, men kender et websted, der er forbundet med serveren, skal du indtaste webadressen i stedet for IP'en, f.eks. 'Ping www.somesiteimpinging.com'. Ping'en vil give dig den IP-adresse, der er forbundet med hjemmesiden serveren, hvis du har brug for det.

4.

Se i kommandoprompt vinduet for ping-svaret. Dataene skal angive, hvor hurtigt datapakkerne blev sendt tilbage til din computer fra den eksterne computer. Det angiver også hvor mange pakker ud af alle de sendte pakker gjorde det tilbage, hvilket kan give dig fingerpeg om mulig datatab.

Pinging er en simpel metode til at teste om en computer er i stand til at overføre data via et netværk. Det fungerer på en call-and-response basis. Du sender flere datapakker til en anden computer, og hvis den anden computer og netværket fungerer som de skal, sender den anden computer pakkerne lige tilbage. Dette kan være praktisk, når du forsøger at fejle, om langsom dataoverførsel skyldes computeren eller på grund af netværket. Pinging giver dig også IP-adresser til websteder, hvilket er nyttigt til yderligere netværksprøvning.