Sådan sættes en Linksys med Bellsouth

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut en computer til Linksys-router, men forbind ikke routeren til DSL-modemet endnu.

2.

Åbn en web browser og indtast IP-adressen '192.168.1.1' (uden citater).

3.

Lad brugernavnet være tomt og indtast 'admin' (uden citater) for adgangskoden .

4.

Skift routerens IP-adresse. I sektionen 'Netværksopsætning' skal du ændre IP-adressen fra '192.168.1.1' til '192.168.2.1' uden citater). Tryk på knappen 'Save Settings', og routeren genstarter. Vent 60 sekunder og tag stikket ud af routeren.

5.

Slut et Ethernet-kabel mellem DSL-modemet og 'Internet' -porten på Linksys-router. Strøm cyklus DSL-modemet.

6.

Vent 3 minutter, og tænd for routeren. Vent 60 sekunder og åbne en webbrowser på computeren for at få adgang til internettet.

Tips og advarsler

  • Konflikten mellem DSL-modemet og Linksys-routeren er, at de begge vil bruge subnet 192.168.1.x af d tandardfarve. Ved at ændre denne indstilling på routeren kan både routeren og DSL-modemet eksistere.
  • DSL-modemet, der leveres af BellSouth (nu AT u0026 T), er designet til at fungere som en router, selvom den kun har en enkelt Ethernet-forbindelse. Ethernet-porten blev lavet til at være forbundet til en switch, som de andre computere på netværket derefter forbinder med. Standardindstillingerne for disse DSL-modemer er i konflikt med standardindstillingerne for en Linksys-router. For at gøre både DSL-modemet og Linksys-routeren til at fungere sammen, skal nogle indstillinger på Linksys-routeren ændres.