WiFi Peer to Peer Connection

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Instituttet for elektroniske og elektriske ingeniører (IEEE) definerer to tilstande til kommunikation via trådløse netværk. Infrastrukturtilstand muliggør kommunikation via en router, og ad hoc-tilstand gør det muligt for enheder at kommunikere direkte ved hjælp af netværkarkitekturen (peer to peer-to-peer). Disse standarder vedrører computere, der kommunikerer med Wi-Fi. De er defineret i en pakke af arbejdsdokument kaldet 802.11s.

Funktioner

Bærbare computere og PDA'er har et netværkskort til netværkskort (NIC). Dette er indstillet til at udløse en meddelelse, der identificerer enhedens tilstedeværelse. Samtidig lytter modtageren til lignende signaler fra andre enheder. Brugeren får mulighed for at forbinde til en eller flere af enhederne inden for rækkevidde. en peer-to-peer-forbindelse, fordi hverken computer i linket er klienten eller serveren.

Netværk

Når princippet om at forbinde to computere direkte er opnået, åbner andre muligheder. En af computerne i link kan fornemme en anden computer, der ikke er inden for rækkevidde til dens peer i forbindelsen. Den midterste computer kan forbinde de to uden for rækkevidde computere sammen, så en trådløs enhed er i stand til at kommunikere med flere computere end dem, der ligger inden for rækkevidden af ​​dens sender. En peer-to-peer-forbindelse i trådløs kommunikation kaldes et 'Ad hoc' -netværk. I denne konfiguration forbinder enheder med radiosendere og modtagere direkte uden mægling af en router.