Windows XP kan ikke gemme min WEP-nøgle

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', 'Kontrolpanel' og derefter 'Tilføj eller fjern programmer.' I feltet 'Aktuelt installerede programmer' skal du finde navnet på din trådløse router. Klik på navnet på softwaren, og klik derefter på 'Fjern'. Klik på 'Ja', når du bliver bedt om at bekræfte.

2.

Klik på 'Start' og derefter 'Kør'. Skriv 'Services.msc' og klik på 'OK'. Vælg 'Wireless Zero Configuration.' Klik på 'Start'.

3.

Klik på 'Action', 'Egenskaber'. I rullemenuen ud for 'Starttype' klikker du på pilen og vælger 'Automatisk' for at indstille opstart af Wireless Zero Configuration til automatisk. Klik på 'OK'.

4.

Genstart computeren.

5.

Højreklik på ikonet 'Trådløse forbindelser' . Vælg 'Se ledige trådløse forbindelser.' Klik på 'Change order of Preferred Networks.' Vælg dit netværksnavn og klik på 'Egenskaber'. Slet den gamle nøgle og indtast den nye. Klik på afkrydsningsfeltet ud for 'Brug automatisk denne nøgle.' Klik på 'OK'.

Tips og advarsler

  • Når du sletter softwaren fra den trådløse routerproducent, må du ikke slette de drivere, der er tilknyttet din trådløse kort eller trådløs router. Dette vil gøre det trådløse netværk ubrugeligt.
  • Windows XP har et kendt problem med opdatering af WEP-nøglen, der bruges til at få adgang til trådløse netværkskanaler. Problemet opstår, når en bruger ændrer WEP-nøglen til routeren, og forsøger derefter at opdatere nøglen på pc'en. Nøglen opdateres for en enkelt session, og derefter vende tilbage til den forrige nøgle, når computeren genstarter. Den mest effektive løsning på dette problem er at slette softwaren fra den trådløse routerens fabrikant og aktivere Wireless Zero Configuration (WZC).