Sådan opsættes fjernskrivebordet i et trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', højreklik på 'Computer' og vælg 'Properties' på en computer, du vil få adgang til eksternt. Klik på 'Fjernindstillinger' til venstre.

2.

Klik på Tillad kun forbindelser fra computere, der kører fjernskrivebord med netværksniveauautentificering (mere sikker). ' Klik på 'Vælg brugere'. Klik på 'Tilføj for at tillade flere brugere at få adgang til computeren eksternt med deres konti.'

3.

Klik på 'OK' to gange. Indtast computernavnet fra vinduets computeregenskaber.

4.

Klik på 'Start', 'Alle programmer', 'Tilbehør' og 'Fjernbordsforbindelse' på en anden computer. Indtast computernavnet i tekstfeltet, og klik på 'Connect.'

5.

Indtast en brugerkonto og adgangskode til fjerncomputeren (ikke den fysiske computer, du bruger), når bedt om det. Du skal indtaste loginoplysninger for en bruger, der er anerkendt på den eksterne computer. Datamaskinens skrivebord vil derefter åbne i et nyt vindue.

Tips og advarsler

  • På grund af begrænsninger i Windows-operativsystemet kan Remote Desktop ikke være bruges til at forbinde eksternt med en computer, der kører Windows 7 Starter eller Windows 7 Home Basic eller Premium.
  • Du kan ikke oprette forbindelse til en computer i dvaletilstand, så du skal deaktivere denne indstilling på enhver computer, som du ønsker at oprette forbindelse til eksternt.
  • Opsætning af fjernskrivebord på et trådløst LAN er nemmere end opsætning af fjernskrivebord til brug via internettet. Du behøver ikke at konfigurere din router for at videresende trafik til denne konfiguration. Du skal blot aktivere fjernbordsforbindelser på de computere, du vil have adgang til via dit trådløse netværk, og registrere navnene på disse computere. Opsætningen er den samme som på et kablet netværk. Ved hjælp af Remote Desktop kan du få adgang til computere på dit lokale netværk fra den computer, du bruger i øjeblikket.