Hvad er trådløs transmission?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Ifølge Wapedia dukkede begrebet trådløs energi først op omkring 1820. I 1956 udviklede den første moderne form for trådløs teknologi og blev kaldt gensidig induktion. Gensidig induktion tillader signaler til at rejse en betydelig afstand, men modtageren skal være temmelig tæt.

Overføringsmetoder

Energi transporteres på tværs af trådløse kanaler gennem fire forskellige metoder --- elektromagnetisk induktion, elektromagnetisk stråling, elektrisk ledning og evanescent bølgekobling. Kun en af ​​disse fire metoder indebærer stråling.

Fremskridt

Fysikere og forskere håber at udvide trådløs transmissionsteknologi i fremtiden. Nogle fremskridt ville gøre det muligt for bærbare computere, mobiltelefoner og andre enheder at modtage en afgift uden at blive tilsluttet en elektrisk kilde, hvilket eliminerer behovet for stik og ledninger. Trådløs transmission bruger elektromagnetisk energi til at transportere signaler fra en strømkilde til en elektrisk belastning. Signaler transmitteres uden brug af ledninger, der forbinder en kilde til en anden. Den teknologi, der anvendes i mikrobølger og lasere, er et eksempel på trådløs transmission.