Sådan opretter du en Web Hosting Server med Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel', 'Netværks- og internetforbindelser' og 'Netværksforbindelser'. Højreklik på den netværkskort, der forbinder din computer til internettet, og vælg 'Egenskaber'.

2.

Rul ned til 'Internet Protocol (TCP / IP)', vælg det og vælg det Klik på 'Egenskaber'. Klik på 'Brug følgende IP-adresse.'

3.

Tryk på tasterne 'Windows' og 'R'. Skriv 'cmd' og tryk 'Enter'. Skriv 'ipconfig /all.'

4.

Indtast IP-adressen, undernet og gateway, der er angivet til forbindelsen, i vinduet' Internet Protocol (TCP / IP) 'og klik på 'OK' to gange.

5.

Indsæt din Windows XP installationsdiskette i computeren. Klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel', 'Tilføj eller fjern programmer' og 'Tilføj / fjern Windows-komponenter.'

6.

Klik på afkrydsningsfeltet til venstre for 'Internet Information Services (IIS)' og klik på 'Next'. Vent til installationen er færdig, og klik på 'Afslut'.

7.

Klik på 'Start', derefter 'Kontrolpanel', 'Ydelse og vedligeholdelse', 'Administrative værktøjer' og 'Internet Information Services.' Klik på plustegnet til venstre for computernavnet og 'Websites.' Dette er forvaltningsprogrammet for Internet Information Services, og standardwebstedet er vist her.

8.

Brug et webdesignprogram til at oprette dit websted eller kode det selv. Kopier webstedet til 'C: \ Inetpub \ wwwroot' på din computer.

9.

Åbn din webbrowser, og åbn konfigurationsstedet for din router. Indloggningsoplysningerne findes i routerdokumentationen. Gå til indstillingerne for portvideresendelse og videresend port 80 til din computers IP-adresse.

10.

Skriv den eksterne IP-adresse, der er angivet for routeren i dens konfiguration. Brug denne adresse til at få adgang til dit websted fra internettet.

Evnen til at oprette en webhosting server er ikke en kendt funktion af Windows XP. Dette er en indbygget funktion, som du kan bruge sammen med de fleste computere, der kører Windows XP. Internet Information Services er et program, som kan installeres ved hjælp af en Windows XP installationsdiskette og giver dig mulighed for at være vært for et websted ved hjælp af din computer. Du bør være fortrolig med netværk og websites for at udføre dette projekt. Din router skal være konfigureret til at videresende webtrafik til den computer, der kører serveren, så folk kan få adgang til det via internettet.