Oplysninger om Computer Smart Carts

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Computer smart cards gør det muligt for brugere at logge sikkert ind i et netværk eller sikre sikker online-autentificering. De bruges af enkeltpersoner til online sikkerhed og virksomheder, der kører computernetværk. Microsofts websted bemærker, at logging på med et smartkort giver meget stærkere sikkerhed end andre typer af netværkslogonprocesser, der afhænger af traditionelle adgangskoder.

Funktioner

Smartkort skal indsættes i smartkortlæserenheder, hvilket kan være knyttet til en computer eller indbygget i computersystemet. Smartkortet verificerer brugerens identitet og eventuelle privilegier, som hun har ret til, TopBit.5 hjemmeside noter.

Expert Insight

Ifølge Microsoft, smartkort og smartkortlæsere giver stærkere brugergodkendelse og ikke-afvisning for en række sikkerhedsløsninger, herunder logføring via et netværk, sikker webkommunikation og sikker post. Et smartkort ligner et kreditkort. Den indeholder en mikrochip med et integreret kredsløb til at behandle og gemme elektronisk information. Smart-kort bruges til en række forskellige funktioner som bank, opbevaring af medicinsk information og adgang til et computernetværk. Computer smart cards bruges til sikkerheds- og godkendelsesformål.