Hvordan overvåger jeg internetaktivitet på et netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Colasoft Capsa

1.

Åbn din webbrowser. Naviger til 'Colasoft' hjemmesiden. Klik på 'Download' og derefter 'Capsa Free Edition.' Klik på den grønne 'Download' -knap.

2.

Udfyld licensformularen. Klik på 'Fortsæt til download.' Klik på 'Download Capsa Free Edition.' Vent til 'capsa\_free\_7.2.1.2299.exe' for at afslutte download. Åbn filen. Klik på 'Kør' i vinduet 'Windows Security'.

3.

Klik på 'Næste' i installationsguiden og godkend licensaftalen. Følg instruktionerne i installationsguiden og vente på Capsa for at afslutte installationen. Klik på 'Start Capsa', og vinduet 'Aktiveringsvejledning' vil bede dig om et serienummer. Tjek den e-mail-adresse, du brugte i licensformularen, og åbn 'Din licens på Colasoft Capsa gratis udgave' email. Kopier serienummeret angivet i denne email og indsæt det i 'Serial' boksen i vinduet Aktiveringsvejledning. Klik på 'Næste'.

4.

Vælg dit netværk øverst til højre i Capsa-programmet. Klik på den blå 'Afspil' -knap nederst til venstre for programmet. Klik på fanen 'Oversigt' for at overvåge din samlede internetforbrug i form af en graf. Klik på 'Sammendrag' for at se din samlede internetforbrug i et numerisk display. Klik på 'Fysisk endepunkt' og 'IP Endpoint' for at se internetbruget af enkelte maskiner på dit netværk.

NetFlow Analyzer

1.

Åbn din web browser. Naviger til webstedet 'NetFlow Analyzer'.

2.

Klik på den orange 'Download' -knap. Vent til 'ManageEngine\_NetFlowAnalyzer.exe' for at afslutte download. Åbn filen. Klik på 'Kør' i vinduet 'Windows Security'.

3.

Følg instruktionerne i installationsguiden og vente på, at NetFlow Analyzer installeres. Klik på 'Udfør' og 'NetFlow Analyzer' -grænsefladerne åbnes i din browser. Klik på fanen 'Interface View' og se din internettrafik i realtid og overvåge båndbredden.

Commtraffic

1.

Åbn din browser. Naviger til 'CommTraffic' hjemmesiden. Klik på downloadlinket og vent på 'ct3.zip' for at downloade. Naviger i Windows Stifinder til download destinationen. Højreklik på 'ct3.zip' og klik på 'Uddrag her.'

2.

Åbn 'setup.exe', som vil være i samme mappe som 'ct3. zip.' Installationsguiden åbnes. Følg instruktionerne og installer CommTraffic. Når du bliver spurgt, om CommTraffic kan genstarte dine netværksforbindelser, skal du klikke på 'OK'. Når du bliver bedt om at genstarte din computer, skal du trykke på 'OK'. Når genstart er installeret, er det fuldstændigt.

3.

Åbn menuen 'Start'. Klik på 'Alle programmer'. Åbn 'CommTraffic.' Du vil nu se CommTraffic-hovedgrænsefladen. Herfra kan du overvåge din hjemmenetværkstrafik i realtid, se trafikrapporter, filtrere trafik og indstille alarmer. Hvis du har brug for mere information om, hvordan du overvåger trafik ved hjælp af CommTraffic, findes der en vejledning på hjemmesiden.

Overvågning af dit hjemmenetværk giver dig mulighed for at se din download og uploade statistikker og hjælper dig med at styre trafikken mellem dit netværk og internettet. At kunne overvåge netværkstrafik er nyttig, hvis du har en grænseværdi for netværksforbrug. Specialiseret netværksovervågningssoftware som CommTraffic, Colasoft Capsa og NetFlow Analyzer kan bruges til at advare dig, når du nærmer dig grænsen. Denne funktion hjælper dig med at holde dig ud over dine internetforbindelsesudgifter.