ECMP protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Equal-Cost Multi-Path er en routingprotokol og er kun tilgængelig på Linux-routere. Tre routing protokoller bruger ECMP. ECMP er en algoritme til at dirigere data via et netværk, hvor der findes to eller flere stier med samme fortjeneste, at de kan sende data på dens næste hop på tværs af et netværk.

ISIS-protokol

Intermediate System til Intermediate System bruger ECMP til at rute pakker på tværs af et netværk. Denne protokol er en 'indvendig' routingprotokol - den sender ikke data mellem netværk, lige inden for et netværk. ISIS er en 'link state' -protokol - den holder styr på resultaterne af de forskellige ruter, den har til rådighed, overvågning af forbindelser. Hvis et link fejler, er det demoteret i listen over rangerede ruter. ISIS bruger lige-pris-multipath, når den har en pakke, der skal sendes, men dens bibliotek af links indeholder mere end en rute med den øverste placering.

OSPF-protokol

Åbn korteste vej Første opererer på samme måde som ISIS. Det registrerer alle mulige stier til alle mulige endepunkter. Routeren holder biblioteket som en træstruktur. De forskellige stier, der når til ét endepunkt, gives en 'pris' baseret på afstanden og præstationen af ​​hver rute. Ligesom ISIS, er dette en 'link state' -protokol, der holder styr på brudte forbindelser. OSPF bærer navnet på det foretrukne valg af rute. Men hvor der ikke findes en klar korteste sti, anvender protokollen algoritmen Equal-Cost Multi-Path til at bestemme hvilken rute en pakke skal tage.

Routing Information Protocol

Routing Information Protocol indeholder ikke specifikt Equal- Cost Multi-Path routing i sin definition. Imidlertid omfatter nogle implementeringer også ECMP. RIP blev omdefineret og udvidet til RIP Version 2, der går ind for anvendelsen af ​​ECMP. Dette er også en 'indvendig' routingprotokol. Det er en distancevektor-routingsprotokol, der anvender antallet af noder på stien til et slutpunkt som en rang. Routeren vælger stien med det laveste nummer. Hvis mere end en sti har den laveste placering, bruger den ECMP. De to 'link state' protokoller, ISIS og OSPF, er mere populære end RIP.