Sådan foretages en trådløs opsætning

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfiguration af et trådløst netværk

1.

Slut den trådløse router til et stikkontakt, og tryk på tænd / sluk-knappen. Tilslut netværkskablet mellem computeren og routeren. Brug vejledningen, der følger med routeren, for at få adgang til opsætningen ved hjælp af computeren. I de fleste tilfælde opnås dette ved at åbne webbrowseren og få adgang til routeren på samme måde som adgang til et websted. Normalt sker dette ved at indtaste en IP-adresse, et sæt på fire tal adskilt af perioder, i adressefeltet i webbrowseren og trykke på 'Enter' på tastaturet. En 'Login' boks vil dukke op. Opsætningsinstruktionerne giver dig et bruger-id og et kodeord, der skal bruges på dette tidspunkt.

2.

Klik på linket 'Opsætningsguiden' på installationssiden, hvis der findes en. Hvis ikke, skal du bruge indstillingen 'Grundindstillinger'. I de fleste tilfælde starter denne indstilling automatisk. Routeren vil have forudindstillet information for de fleste felter, oplysninger, der ikke skal ændres, herunder et netværksnavn eller SSID. Dette er de netværksoplysninger, du skal huske, når du tilslutter dine trådløse enheder.

3.

Dette trin skal kun udføres, hvis du vil bruge sikkerhed på din Naviger til indstillingerne 'Sikkerhed', normalt under 'Trådløse indstillinger' -indstillinger. Den nemmeste sikkerhedsmulighed, der skal bruges, er 'WPA-PSK [TKIP]'. Vælg den, og vælg en adgangskode i feltet 'Passphrase' . Denne adgangskode samt SSID'en kræves af alle trådløse enheder, som du vil oprette forbindelse til netværket. Klik på 'Anvend' eller 'Gem' for at gemme de nye indstillinger.

4.

Træk netkablet ud og genstart routeren. De fleste computere vil kunne se det nye netværk på listen over trådløse netværk. Hvis dette ikke sker, skal du genstarte computeren. Vælg SSID'en for dit netværk ved hjælp af det trådløse netværksprogram på computeren. Du bliver bedt om at skrive adgangskoden. Din computer vil være forbundet til netværket, når dette er gjort.

Tips og advarsler

  • Routeren kræver opsætning, og dette skal ske ved hjælp af et netværkskabel, da den trådløse del af routeren endnu ikke fungerer.
  • Det anbefales at bruge et netværkskabel hver gang routeren skal være indstillet ændret. Dette er for at forhindre fejlkommunikation mellem computeren og routeren, som kan resultere i at beskadige opsætningen helt.
  • Trådløs teknologi, også kendt som WIFI, har i høj grad forbedret elektronisk kommunikation. Det har også reduceret kablet i de gamle kablede computernetværk. Men den største fordel ved trådløst netværk er friheden til at bevæge sig overalt i en bygning, hvor signalet når og arbejder eller spiller efter vilje, mens du bruger din bærbare computer. Opsætning af et trådløst netværk kræver ikke, at du er computerassistent eller netværksadministrator. Med begrænset instruktion og god opmærksomhed på detaljer kan du oprette dit netværk om 30 minutter eller mindre.