Sådan kører du Remote Desktop på XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tryk på knappen 'Start', vælg 'Kontrolpanel' og dobbeltklik derefter på ikonet 'Ydelse og vedligeholdelse'.

2.

Vælg 'System' fra den næste side for at hente systemværktøjet. Klik på fanen 'Fjern' (på højre side), og klik derefter på tekstfeltet ud for 'Tillad brugere at oprette forbindelse til denne computer.' Denne mulighed er deaktiveret som standard, så du skal aktivere den manuelt. Tryk på 'OK' for at gemme dine ændringer.

3.

Åbn 'Windows Firewall' under ikonet 'Sikkerhedscenter' og klik derefter på 'Administrer sikkerhedsindstillinger.' Klik derefter på afkrydsningsfeltet 'Tillad undtagelser'. Klik på fanen Undtagelser og sørg for, at funktionen 'Fjernskrivebord' er aktiveret. Klik derefter på 'OK' for at gemme ændringerne.

4.

Gå tilbage til menuen 'Start' og gå til undermenuen 'Tilbehør' (under fanen 'Programmer'.) Gå til 'Kommunikation', og klik derefter på 'Fjernbordsforbindelse.'

5. Skriv navnet på din computer i tekstboksen (dette kan findes i 'System' -området i 'Kontrolpanel') og derefter klikke på ' Connect '-knappen.

6.

Indtast computernavnet eller IP-adressen i tekstboksen' Computernavn ', efterfulgt af dit brugernavn, adgangskode og domæne (hvis relevant) for computeren du forsøger at få adgang til Bemærk: Fjernbetjeningsfunktioner skal være aktiveret på den eller de computere, du forsøger at få adgang til til en vellykket forbindelse. Når du er færdig, skal du gå til menuen 'Start' og vælge 'Log af' for at afslutte Remote Desktop-sessionen.

Remote Desktop på Windows XP er en funktion, der giver dig mulighed for at åbne din computer til en anden (betroet) bruger, som vil kunne få adgang til dine filer, programmer og indstillinger på sin computer. Omvendt kan du også bruge fjernbetjening til at få adgang til filer på en anden computer. Brug af denne funktion på Windows XP er meget enkel og kræver kun et par trin til at aktivere og udføre.