Sådan udskiftes et bundkort i en Dell

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Luk hvert program, der aktuelt kører på Dell-computeren, og sluk operativsystemet helt. Vent fem minutter for at lade de indvendige komponenter afkøles, og tag stikket ud af hvert kabel og enhed, der er fastgjort til computerens tilfælde.

2.

Placer sagen på siden med venstre sidepanelet synligt og vendt op. Kontroller den bageste ende af sidepanelet for at se, om din Dell-model bruger to tilfælde skruer eller en udløserknap.

3.

Fjern skruerne med en Phillips skruetrækker og sæt dem til side eller tryk på udløserknappen. Træk sidepanelet helt ud af computeren, hvis det brugte skruer, eller løft panelet til højre, indtil det snap i 90 graders position, hvis det brugte en udløsning knappen.

Tag alle de kabler, der er tilsluttet portene, til det rektangulære bundkort inde i sagen. Tag de tynde grønne RAM-moduler i øverste højre ende af bundkort.

Sæt plastikudløserknapene i øverste og nederste ende af hvert RAM-modul. Grip begge ender af modulet tæt og træk modulet op for at fjerne det fra din Dell 's motherbo ard. Indstil hvert modul uden for computerens tilfælde.

6.

Kontroller, om din Dell-model har ekspansionskort forbundet til kortportene nederst til venstre på bundkortet. Fjern låseskruen i den venstre ende af hvert kort og træk kortene ud af bundkortet.

7.

Find køleventilatoren og køleskabsenheden, der dækker bundkortets processor . Samlingen er placeret i nærheden af ​​bunden af ​​bundkortet og består af både en plastikventilator og en ridset metalvarme.

8.

Fjern skruerne indeholdende ventilatoren og kølelegemet på plads, eller i stedet skrue ned metalklemmerne, hvis din Dell-model ikke bruger skruer. Løft ventilatoren og køleskabet fra processoren og sæt dem uden for computeren. Undgå at berøre bunden af ​​køleskabet, da olier fra din hud vil beskadige komponenten.

9.

Find låsearmen placeret på siden af ​​kvadratprocessoren. Grip armen og træk opad for at frigøre processoren fra bundkortet. Træk processoren ud af bundkortet.

10.

Fjern Phillips skruerne øverst og nederst på bundkortet. Antallet af skruer, der findes, varierer mellem Dell-modeller, men er normalt enten seks eller otte.

11.

Løft hele bundkortet ud af computerens tilfælde. Sæt dit udskiftningsbræt inde i sagen og juster udvidelseskortportene med hullerne i bagenden af ​​sagen. Udskift de skruer, du tidligere har fjernet, for at låse bundkortet på plads.

12.

Genmonter alle computerens interne komponenter, du tidligere har fjernet. Udskift computerens sidepanel og plug in hver af de forskellige enhedskabler.

Tips og advarsler

  • Afhængigt af den specifikke model på din Dell-computer kan du have brug for en standard ATX- mellemstore bundkort eller en mindre model. Kontroller computerens dokumentation for at finde specifikationerne på dit eksisterende bundkort.
  • Tag altid dig selv inden du håndterer en hvilken som helst computerkomponent for at forhindre elektrisk skade. Berør din hud mod metalportene på bagsiden af computer sag til jorden selv.
  • Hovedkortet i din Dell-computer styrer, hvordan du kan opgradere systemet med ekstra komponenter, såsom ekstra RAM eller et nyt grafikkort. Det originale bundkort installeret fra fabrikken har muligvis ikke de porte, du har brug for til at fortsætte med at opgradere din computer. Hvis du vil udvide din Dell-computerens evner, skal du muligvis fysisk fjerne det eksisterende bundkort og erstatte det med en helt ny enhed.