Sådan Wire Cat5 stik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Skær Cat5-kablet til den ønskede længde ved hjælp af trådskærerne.

2.

Stripe omkring en tomme af Cat5-kablet ' s ydre isolering fra slutningen ved hjælp af trådstrimmerne. Pas på at kun fjerne den ydre isolering og undgå at beskadige de interne ledninger inde i kablet.

3.

Fjern det udsatte indre trådpar og juster de enkelte ledninger i række i henhold til T568B standardordren. Set ovenfra og fra venstre, arranger dem som hvid / orange, orange, hvid / grøn, blå, hvid / blå, grøn, hvide / brune og brune. Om nødvendigt trimmer du alt for lange ledninger med trådskærerne, så de er lige så lange som de andre.

4.

Indsæt ledningsrækken ind i RJ45-stikket, sørg for at kablerne forbliver i den rigtige rækkefølge. Tryk dem så langt som muligt i det område, hvor stikkets interne metal tænder kan komme i kontakt med ledningen.

5.

Indsæt RJ45-stikket i til krympeværktøjet og presse det fast for at koble konnektorens metaltænder ind i ledningerne og forsegle forbindelsen.

6.

Gentag proceduren i den anden ende af kablet .

Tips og advarsler

  • Cat5-kablet er noget skrøbeligt. Undgå at bøje det med skarpe vinkler eller placere det, hvor det kan være underlagt fodtrafik.
  • Cat5 er en type kabel, som typisk bruges til at forbinde computere til et Ethernet-netværk, selv om det har mange andre anvendelser, som f.eks. Til telefonledninger og andre typer computernetværk. Cat5-kablet har otte interne ledninger, der er grupperet i fire par. Hvert par ledninger er identificeret med en farve, og hvert par snoet sammen for at reducere ekstern interferens. Moderne cat5-kabler slutter typisk i såkaldte RJ45-stik, som ligner store telefonstik.