Sådan lægger du din skriveportefølje online

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Opsætning af en WordPress-blog

1.

Opret en WordPress-blog. Gå til WordPress.com og klik på 'Register' knappen. Indtast et brugernavn, adgangskode og e-mail-adresse i de angivne felter. Da du bruger dette som din skriveportefølje, skal du indtaste dit navn som brugernavn. Kontroller den juridiske aftaleboks og klik på knappen 'Næste'.

2.

På Næste skærm du bliver bedt om at oprette en URL og blog titel. Hold det enkelt, og brug dit navn til begge. Du vil bruge dit navn så meget som muligt, det vil forbedre chancerne for perspektiv arbejdsgivere at finde din portefølje. Angiv dine sprog- og privatlivsindstillinger. Klik på knappen 'Tilmeld'.

3.

Du bliver omdirigeret til siden 'Profilindstillinger'. Gem dem, hvis du vil eller lad dem være tomme, kan du kom tilbage til dem senere enten.

Opret en statisk side for din portefølje

1.

Log ind på WordPress-webstedet øverst i venstre hjørne. Klik på knappen 'Min blog'.

2.

Klik på 'Sider' -knappen og derefter på 'Tilføj ny' underkategori. Titel det Portefølje eller hvad du vil din portefølje, der skal kaldes, og klik på knappen 'Publicer'.

3.

Klik på knappen 'Indstillinger' og derefter 'Læs' underkategorien. Vis fra 'Dine seneste indlæg' til den statiske side, du oprettede til din portefølje, og klik på knappen 'Gem ændringer'. Du læser nu for at begynde at tilføje arbejde til din portefølje.

Tilføj arbejdsprover

1.

Åbn sektionen 'Sider' i dit betjeningspanel. Klik på 'Rediger' -knappen, der vises under din porteføljeside.

2.

Indtast titlerne på dine stykker og alle andre oplysninger, du måske vil have fremtrædende vist, som en kort billedtekst eller hvor og hvornår de blev offentliggjort. Forlad et mellemrum mellem titler for at få dem til at skille sig ud.

3.

Opret et link til indhold, der blev offentliggjort på internettet. Klik på fanen HTML øverst i tekstboksen. Fremhæv titlen. Klik på 'Link' knappen i værktøjslinjen og indtast stykkets webadresse. Klik på 'OK' og derefter 'Opdater'.

4.

Tilføj PDF-filer til arbejde, der blev kun udgivet i print. Hvis du ikke allerede har PDF-filer til dit udskriftsarbejde, skal du tage kopier til trykkeriet og få dem til at oprette. Gem dem på din computers skrivebord.Du skal klikke på 'Media Library' -fanen og derefter på knappen 'Tilføj ny'. Klik på 'Vælg filer' -knappen og vælg PDF'erne. Klik på filen i din ' Mediebibliotek 'og kopier den angivne URL. Følg instruktionerne i trin 3, og læg filenes URL i' Link 'boksen.

Tips og advarsler

  • Når du har fået det grundlæggende i WordPress ned, skal du spille med designen af ​​din portefølje. Oprettelse af en side, der vises professionelt designet, vil gøre din portefølje skelsættende. Mange virksomheder, der har brug for forfattere, har også brug for personer med WordPress og design færdigheder; du kan begge funktioner samtidig.
  • At have din portefølje på internettet er meget fordelagtig, når du søger arbejde. I stedet for at sive gennem papirer eller åbne en e-mail vedhæftning, kan en potentiel arbejdsgiver klikke på et link i en email. Hvis du tvivler på fordelene ved dette, skal du overveje, hvor meget mindre effektiv internetmarkedsføring ville være, hvis kunderne fysisk skulle indtaste en adresse eller hente et dokument for hver enkelt annonce. En onlineportefølje er i centrum internetmarkedsføring til din skrivning. Du kan sætte en op med den gratis blogging platform, WordPress.