NetZero 8 og Internet Explorer Browser Problemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  NetZero er et firma, der tilbyder opkald til internettet eller andre internettjenester til et lavt gebyr. Virksomhedens tjenester kører med Internet Explorer, i stedet for andre browsere som Firefox. Browserproblemer opstår til tider som følge af problemer med NetZero eller Internet Explorer, især når et nyt system er involveret.

Langsom indlæsning

Langsom browserindlæsning forekommer undertiden med Internet Explorer og NetZero. Det er ikke ualmindeligt i andre internetsystemer, og det er et generelt problem. Sommetider er problemet relateret til virus, orme eller anden malware, der har inficeret systemet. En anden årsag er Windows eller internetopdateringer, som kan bremse din browser.

E-mail-problemer

Ifølge NetZero's hjemmeside påvirker ændringer i systemet nogle gange adgang til e-mail. Selvom opdatering er almindelig i både NetZero og Internet Explorer, kan opdateringerne til tider resultere i langsom eller blokeret adgang til en e-mail-konto. NetZero-webstedet angiver, at computerindstillingerne forårsager mange af disse problemer, og disse indstillinger skal ændres eller opdateres, før e-mailadgang er mulig. Andre problemer er virus, malware, firewalls og antivirus- eller sikkerhedssoftware.

Manglende tilslutning

Gennemse internettet er kun muligt, hvis computeren tilsluttes korrekt. Når NetZero og Internet Explorer har problemer med at oprette forbindelse, kan browseren muligvis ikke indlæses korrekt, eller den kan muligvis ikke vise hjemmesiden korrekt. Problemer med forbindelsesproblemer kan variere fra malware, der nægter at tillade internettet adgang til at bruge den forkerte forbindelse eller interferens fra programmer som antivirusprogrammer. Problemer med den forkerte forbindelse kan resultere i Wi-Fi snarere end en direkte højhastighedsforbindelse.