Sådan opretter du en rigtig NTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Udfør følgende kommando fra Ubuntu-kommandoprompten med din Ubuntu Linux-server:sudo aptitude fjern ntpdateDenne kommando fjerner standard Ubuntu dato og tid program, som du ikke længere behøver.

2.

Installer NTP med følgende kommando:sudo apt-get install ntpDenne kommando installerer NTP og alle af de nødvendige pakker. Det vil også oprette en konfigurationsfil i / etc-undermappen med navnet ntp.conf.

3.

Find og tilføj tidsservere ved at tilføje dem til /etc/ntp.conf filen . Enhver teksteditor, som f.eks. Gedit, vi eller nano, vil fungere. Følgende kommando ved prompten åbner konfigurationsfilen for redigering:sudo gedit /etc/ntp.confStandardkonfigurationen med NTP-installationen omfatter ntp.ubuntu.org, men du skal tilføje mindst to servere for at opnå en højere nøjagtighed. Vælg NTP-servere, der er tættest på din placering. Hvis du f.eks. Befinder dig i USA, kan du bruge følgende nordamerikanske servere:server 0.north-america.pool.ntp.org < b /
server 1.north-america.pool.ntp.org

server 2.north-america.pool.ntp.org

server 3. north-america.pool.ntp.orgGem ikke filen endnu.

4.

Opdater /etc/ntp.conf-filen for at tillade, at dine netværksenheder anmoder om tid fra din NTP-server ved at indsætte eller opdatere den følgende linje:Begræns 10.10.10.1 maske 255.0 .0.0 nomodify notrapSelvfølgelig skal du ændre IP-adressen og masken for at matche din netværks konfiguration. Alternativt kan du acceptere Ubuntu-standarderne, hvilket giver din server mulighed for at udveksle tid med andre NTP-servere samt give tidstjenester til dine netværksenheder.Gem filen og afslut

< p> 5.

Genkonfigurer din internet firewall for at tillade NTP-trafik at strømme ind og ud af dit netværk. Du kan gøre dette ved at åbne port 123 indgående og udgående. Port 123 er den specifikke TCP / IP-identifikator for datapakker til netværkstidsprotokol. Denne proces tillader tidstrafik at passere begge veje gennem firewallen.

6.

Genstart din NTP-server med følgende kommando:sudo /etc/init.d/ntp genstartNår NTP-serveren er genstartet, vil dine nye indstillinger være gældende, og serveren vil overtage korrekt tidspunkt og levere det til dit netværk.

7.

Test serverkonfigurationen med følgende kommando:sudo ntpq --npSe på udgangen fra kommandoen, og find serverne med stjerner ud for deres navne. Det er de servere, der giver tid til din server. Tallene ved siden af ​​disse servere giver dig en indikation af nøjagtigheden af ​​tiden, herunder jitter, forsinkelse og offset. Forsinkelse er den tid, der går mellem tidsforespørgslen og svaret. Forskydning er forskellen på din serveres tid og den tid, som anmodningen giver. Jitter er forskellen mellem forskellene. Selvom det kan være svært at forstå, er det vigtigt at vide, at jitter skal være mindre end 100 og forsinke og offset skal være større end nul.Du kan nu konfigurere dine netværksenheder til at anmode om tid fra din NTP-server.

Kender dit netværk virkelig, hvad tid er det? Din organisations computere skal kende den korrekte tid, da mange applikationer afhænger af tid til nøjagtighed og genindvindingsforløb. For eksempel bruger banktransaktioner tidsstempler for at sikre, at dit indskud rammer før din efterfølgende tilbagetrækning. Corporate inventory databaser bruger tiden til at styre tilgængeligheden med løbende tilstrømning og udstrømning af dele. Og alle disse systemer anvender tidsstempler for at sikre, at databasen kan inddrives nøjagtigt i tilfælde af en katastrofe. En Network Time Protocol-server er i stand til at erhverve den korrekte tid og gøre den tilgængelig for enhederne på dit netværk. Ubuntu Linux, en gratis Linux-distribution, udgør en god platform for NTP-serveren.