Client Server Issues

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Programmer er normalt enten klienter, servere eller begge dele. Klienter er programmer, der spørger noget fra et andet program, mens servere er programmer, der giver noget til kunden. Når brugeren får adgang til internettet, kan computerbrugeren måske ikke indse, at hans computer, klienten, har adgang til andre computere, serverne. En række komplicerede interaktioner forekommer dog, som nogle gange kan udvikle problemer.

Konfiguration

Klienten skal identificere serveren for at kunne anmode om noget fra den. Nogle gange er de korrekte servere, som klienten skal bruge, hardkodede i programmet. Nogle kunder skal muligvis bruge en række servere, herunder dem, der endnu ikke er oprettet. Nogle gange er computerbrugeren forpligtet til at identificere serveren. Der er også konfigurationsfiler, der fortæller klienten hvilken server at kommunikere med. Disse er filer, der indeholder ny kode, som programmet skal integrere, og indeholder forskellige instruktioner.

Identifikation

Computere på internettet har TCP- eller IP-servere, der skal identificeres, når en anden computer forsøger at få adgang til servercomputeren. Disse servere identificeres som regel af deres værtsnavne.

Sikkerhed

Når en klient har adgang til en server, er der adgang til en port. Adgangen til porten skaber en stikkontakt. Et sikkerhedsstikslag SSL eller en anden sikkerhedsforanstaltning ofte regulerer, hvordan klienten kommunikerer med serveren, nogle gange forhindrer en klient i at kommunikere med serveren uden en passende nøgle. Dette SSL krypterer også kommunikationen mellem klienten og server, så en hacker ikke kan forstå meddelelserne, hvis oplysningerne er tilgængelige.

Timing Out

Hver klient, der får adgang til en server, sætter en belastning på serveren. Som følge heraf er servere tilbøjelige til at lukke stikkontakter skabt mellem serveren og klienten, så belastningen kan tages ud af serveren og således, at den bedre kan tjene andre kunder. Denne lukning sker ofte, når klienten udløber, hvilket sker når en vis tid går.

Forbindelser

Servere skal være enten forbindelsesorienterede eller forbindelsesfrie. Servere, der er forbindelsesorienterede, er nemme at programmere og har lettere tidshåndtering af komplekse processer, men hver forbindelse, som kunden laver, skal etableres individuelt. Forbindelsesfrie servere kan tjene så mange klienter som muligt, men kan ikke håndtere tunge processer.

Genstart

Servere skal ofte opretholde oplysninger for at give kunderne adgang til oplysninger. Forbindelsesløse servere skal bekymre sig om, at klienter går ned til enhver tid eller genstarter, hvilket kan få serveren til at miste meddelelser eller gentage meddelelser. For eksempel kan genindgivelse af en besked på et forum få meddelelsen til at sende to gange.