Sådan forbinder du computere til en server over internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på din Windows-server og klik på 'Start', 'Alle programmer', 'Administrative værktøjer' og 'Konfigurer din serverguide'. Vælg 'Remote access / VPN sever' i listen over serverroller.

2.

Klik på cirklen til venstre for 'Virtual Private Network VPN og NAT.' Vælg netværksadapteren, der forbinder computeren med internettet, hvis mere end en er installeret.

3.

Vælg indstillingen for automatisk at få IP-adresserne tildelt. Vælg 'Nej, brug routing og fjernadgang til at godkende forbindelsesforespørgsler' til siden 'Administrere flere fjernadgangsservere'.

4.

Klik på 'Start', 'Alle programmer, '' Administrative værktøjer 'og' Active directory-brugere og computere. ' Gå til fanen 'Indkalds' i vinduet 'Egenskaber' for hver bruger og klik på 'Tillad adgang' til dem, som du vil tillade adgang via VPN.

5.

< p> Gå til en computer, som du vil oprette forbindelse til serveren via internettet. Klik på 'Start', 'Kontrolpanel', 'Netværk og Internet', 'Netværk og delingscenter' og 'Konfigurer en ny forbindelse eller netværk.'

6.

Vælg 'Opret forbindelse til en arbejdsplads', 'Brug min internetforbindelse' og indtast IP-adressen til den router, som serveren er tilsluttet. Find denne adresse ved at åbne routers konfigurationsside fra serveren.

7.

Indtast et brugernavn og adgangskode for en konto, som du har tilladt adgang til VPN'en. VPN-forbindelsesprogram til at oprette forbindelse til serveren.

Du kan forbinde computeren til en server via internettet ved hjælp af et VPN (Virtual Private Network). Dette giver dig mulighed for at bruge ressourcer på det fjernnetværk, som serveren er tilsluttet til, samt de ressourcer, der er tilgængelige på serveren selv. En Windows-server skal konfigureres for at tillade fjernadgang med denne serverrolle, og forbindelsescomputeren skal konfigureres til at forbinde den korrekt. Da den software, der kræves for at oprette en VPN, er inkluderet i Windows-serveren og desktop-operativsystemerne, skal du ikke købe nogen software eller hardware til at oprette en simpel VPN på en eksisterende Windows-server og -computer.