Sådan indstilles sikkerheden på en delt mappe

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den delte mappe, der skal gennemgås for sikkerhedsindstillinger. Dette kan gøres ved enten at klikke på 'Start' knappen og derefter på 'Denne computer' og gennemse hvilket drev der bruges eller ved at højreklikke på 'Start' knappen og vælge 'Udforsk'.

2.

Åbn menuen i den delte mappe ved at højreklikke på billedet af mappeikonet. Dette skal gøres, før du åbner mappen selv.

3.

Åbn egenskabsmenuen ved at vælge 'Egenskaber' fra pop oplisten.

4

Klik på 'Sikkerhed' øverst i vinduet, der vises.

5.

Juster sikkerhedsindstillingerne efter behov. Klik på knapperne 'Tilføj' eller 'Slet' for at tilføje eller slette brugere, der burde eller burde ikke have adgang. Vælg tilladelser for hver bruger ved at bruge afkrydsningsfelterne i nederste halvdel af vinduet. Hver bruger kan enten have fuld kontrol eller delvis kontrol som det anses for passende.

6.

Gem ændringer ved at klikke på 'OK', når sikkerhedsindstillingerne er blevet justeret. Disse kan om nødvendigt justeres efter behov.

Delt mapper bruges almindeligvis i en forretningsindstilling. De er gavnlige, fordi mange mennesker kan få adgang til dokumenter i de delte mapper, bruge dokumenterne, redigere dem og gemme dem til andre autoriserede brugere. Da disse dokumenter nemt kan flyttes, slettes eller redigeres, er det vigtigt, at kun betroede brugere har adgang til det. Du kan oprette sikkerhedsindstillinger på delte mapper for kun at give adgang til bestemte personer.