Hvad er P2P Ebusiness?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

P2P eBusiness er en slags forretning, der anvender et peer-to-peer-system, som er en arkitektur bestående af deltagere, der samarbejder om eBusiness-indsats og forbinder eksternt via et computernetværk. Disse deltagere deler alle ressourcer, der vedrører netværket, såsom disklagring og netværksbåndbredde. Et eksempel på en Peer-to-Peer eBusiness er Napster, en fildelingstjeneste.

Fordele

P2P eBusinesses giver deltagerne mulighed for at påvirke virksomhedens produktion og generelle design. Peer-to-Peer ebusiness-deltagere deler ressourcer som computerkraft. Således som deltagerantalet stiger, kan systemkapaciteten også potentielt øge og give større fordele. P2P-systemer tillader også ofte adgang til data via delte kanaler i modsætning til en central server. Denne metode hjælper med at reducere muligheden for systemfejl på grund af filkorruption.

Ulemper

P2P eBusinesses deler og overfører filer, der muligvis ikke er sikre. Dette kan øge sikkerheden mod uautoriseret adgang til en deltagers computer eller netværk. Virksomheder eller organisationer, der driver forretninger online, kommer i mange forskellige former og strukturer. Nogle eBusinesses fokuserer på samarbejde mellem virksomhed og kunde (s.) P2P (Peer-to-Peer) eBusinesses bruger en sådan virksomhedsstruktur.