Loven på internetadresser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Da internettet vokser og bliver mere en primær del af alles liv, bliver flere og flere love lavet for at regulere det, og hvordan folk bruger det til deres egne personlige gevinster, ifølge Informit.com i deres artikel 'The Best og de værste internetlove. 'Forskellige love dækker internetadresser, de webadresser du indtaster i en browser for at besøge forskellige internetsider.

Berømte firma- eller navnewebadresselovgivninger

Det er ulovligt for nogen at købe en webadresse ved hjælp af en veletablerede selskabs navn og derefter tvinger selskabet til at betale en stor sum penge for at få URL'en. Dette betragtes som cybersquatting, hvilket blev gjort ulovligt ved Anticybersquatting Consumer Protection Act fra 1999. Når nogen gør det, skaber det 'fortynding af mærket' af disse berømte virksomheder, fordi de forhindres i at sælge deres produkter online under .com-mærket, der alle ved. Virksomheden skal dog betragtes som et husstandsnavn eller et brand, før en domstol holder nogen fra at eje deres virksomhedswebadresse.

Beskadigende URL'er

Webadresser kan ikke købes med andens navn, der ikke er et offentligt tal, som dette betragtes som bedrageri og kan skade en persons billede eller holde dem fra at have deres egen webadresse. Der er noget gråt område her, da der er mange mennesker med de samme navne, og man kan købe stedet for deres egen personlige salgsfremmende brug. Men for navne, der er unikke for en anden eller købes af en person, der kender den pågældende person og bruger webstedet til at begå lidelser mod dem på selve webstedet, er dette ulovligt.

Lewd eller grafiske webadresser

URL'er, der er Ord, der anses for uanstændigt eller støtende, kan ikke ejes og bruges, da det overtræder lov om anstændighed. Dette er et omstridt spørgsmål, som mange tror, ​​at dette er censur for, at folk kan navngive et websted, som de vil have, men det er baseret på anstændighedslovgivningen i det pågældende land. Det er derfor, at websteder, der viser pornografi eller andre typer censureret indhold, bruger eksplicitte navne, der har andre bogstaver, så de kan skjule denne URL-lov.