Sådan bruges der kræves fjernhjælp

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer anmodet fjernsupport

1.

Klik på knappen 'Start' og vælg 'Kør' fra menuen Startmenu. Skriv 'gpedit.msc' i 'Kør' boksen og tryk 'Enter'.

2.

Klik på 'plus' -tegnet ud for 'Administrative skabeloner' for at udvide denne sektion under afsnittet 'Computer Configuration'. Klik på 'plus' -tegnet ved siden af ​​'System'. Klik på 'Fjernhjælp'.

Dobbeltklik på 'Solicited Remote Assistance' i højre side af vinduet Gruppepolitik for at åbne feltet 'Egenskaber. Klik på' Deaktiver ' eller 'Aktiver' i feltet 'Egenskaber', hvis du vil deaktivere eller aktivere fjernassistancefunktioner til computeren.

4.

Klik på 'Tillad hjælpere at kun se computeren' hvis du ikke vil have hjælpen til at kunne styre systemet. Eller klik på 'Tillad hjælperne til fjernstyring af denne computer.' I afsnittet 'Maksimum invitation' skal du vælge det maksimale tidsrum, for hvilket en fjernsupport anmodning kan være gyldig. Klik på 'Anvend' og derefter 'OK' for at lukke boksen 'Egenskaber' for Solicited Remote Assistance. Luk vinduet Gruppepolitik.

Send fjernsupportinvitation

1.

Klik på knappen 'Start' på den computer, der har brug for hjælp (dvs. nybegynderens computer). Klik på 'Hjælp og support' i menuen Start.

2.

Klik på 'Inviter en ven til at oprette forbindelse til din computer med fjernhjælp' under 'Ask for Assistance' afsnit. Klik på 'Inviter nogen til at hjælpe dig' på skærmen Remote Assistance.

3.

Klik på 'Gem invitation som en fil.' Indtast dit navn og vælg en tid i rullemenuen 'Indstil invitationen til udløb'. Klik på 'Fortsæt'. Indtast en adgangskode til anmodningen om fjernsupport. Klik på 'Gem installation' og gem filen til din mappe 'Mine dokumenter' eller et andet sted på din computer, f.eks. Skrivebordet.

4.

Åbn dit e-mail-program. Komponér en ny besked og indtast e-mail-adressen til den person (hjælperen), som du vil sende fjernhjælpsinvitationen. Vedhæft filen Remote Assistance til e-mail-beskeden. Klik på knappen 'Send'.

5.

Informér hjælperen for at åbne den email-besked, du sendte ham. Opfordre ham til at åbne fjernbetjeningsinvitation filvedhæftning, indtast adgangskoden i det medfølgende rum og klik på 'Ja'. Når hjælperen klikker 'Ja' vises en meddelelse om fjernhjælp på din nybegynder-computer. Klik på 'Ja' eller 'Start' for at starte Remote Assistance-sessionen, og åbn chatdialogboksen.

Tips og advarsler

  • Du kan også starte en Remote Assistance session via Windows Live Messenger, hvis du og hjælperen har denne applikation installeret på dine systemer.
  • For computere, der kører Windows XP, kan konfigurationer af fjernunderstøttelse indstilles via snapin-modulet til gruppepolitik, der er indlejret i operativsystemet. Dette gør det nemt at styre dette aspekt af dit netværk, hvis du er administrator i et virksomhedsmiljø eller er den eneste bruger med administrative rettigheder på en enkelt Windows XP-computer. Du kan konfigurere indstillinger for 'Solicited Remote Assistance' -politikken. Fjernhjælp eller deaktiver helt brug af den.