Sådan opsættes FTP-service

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Installer FTP-tjeneste

1.

Åbn menuen 'Start' og vælg 'Kontrolpanel' og derefter 'Tilføj / fjern programmer' på din Windows-computer.

2.

Vælg ikonet 'Add / Remove Windows Components' til venstre for vinduet. 'Wizard Windows Components' starter.

3.

Klik én gang på 'Internet Information Services (IIS)' og tryk 'Detaljer' knappen nederst på guiden. Et vindue 'Internet Information Services' åbnes.

4.

Kontroller feltet 'FTP-service (File Transfer Protocol)'.Tryk på 'OK' for at lukke dette vindue.

5.

Tryk på 'Næste' i 'Tilføj / Fjern Windows Components '-vinduet. Gå gennem trinene som anvist.Du bliver muligvis bedt om at indlæse din Windows-installationsdiskette. Luk skærmen til installation af Windows, hvis den starter automatisk, når du indsætter disken.Installationen af ​​IIS-komponenterne tager lidt tid.

Indstil FTP Tilladelser

1.

Åbn menuen 'Start' og vælg 'Kontrolpanel', 'Ydelse og vedligeholdelse', 'Administrative værktøjer' og derefter 'Internet Information Services. '

2.

Vælg dit computernavn i listen til venstre. Højreklik derefter på mappen 'FTP Site' i højre panel. Vælg 'Egenskaber' i menuen, der vises.

3.

Klik på fanen 'Home Directory' i vinduet 'FTP Sites Properties'.Marker afkrydsningsfeltet 'Læs' for at tillade, at filer hentes fra din computer.Vælg boksen 'Skriv', hvis du vil have, at folk kan uploade filer til din maskine. Vær forsigtig med at lade andre lægge data på din maskine. Dette kan føre til problemer som virus og overfyldt harddiskplads.Klik på 'OK' og luk også vinduet 'Internet Information Services'.

4.

Få adgang til filer via FTP fra mappen 'C: \ Inetpub \ ftproot'.

Konfigurer Windows Firewall

1.

Åbn menuen 'Start' og vælg 'Kontrolpanel', 'Sikkerhedsindstillinger' og 'Windows Firewall.'

2.

Åbn fanen 'Avanceret' og Tryk på knappen 'Indstillinger' under 'Netværksforbindelsesindstillinger.'

3.

Marker feltet ud for 'FTP' for at tillade, at computere i dit lokale netværk har adgang til din FTP-tjeneste.Test din nye FTP-tjeneste ved at oprette forbindelse til din maskinens internetprotokol (IP) -nummer ved hjælp af en FTP-klient fra en anden maskine på dit netværk. Find din IP-adresse ved at skrive 'CMD' i 'Kør' boksen fra menuen 'Start'. Indtast derefter 'ipconfig' på kommandoprompten for at vise IP-adressen.

4.

Konfigurer din internet routers portoverførselstæt tings at tillade FTP port 21 trafik at nå din computer, hvis du vil have sin FTP-tjeneste til rådighed på det bredere internet. Kontakt din router manual for konfigurationsvejledning.

Tips og advarsler

  • Du skal oprette et FTP brugernavn og en adgangskode for at beskytte din FTP-tjeneste. Windows Help System har instruktioner til sikring af FTP.
  • Windows-operativsystemet har alt hvad du behøver for at oprette en FTP-fil (File Transfer Protocol) på din egen computer. Du skal køre Windows XP Professional eller bedre for at kunne konfigurere en FTP-server. FTP'en bruges til at flytte filer fra en computer til en anden. Med en FTP-tjeneste, der kører på din computer, vil andre mennesker på internettet kunne uploade og downloade filer til din maskine.