Hvad er en FLAC Torrent?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

FLAC

FLAC er et akronym for Free Lossless Audio Codec. Ordet 'codec' er en forkortelse for 'kode' og 'afkode' og henviser til ethvert system, der ændrer medier fra analog form til digital form, der skal sendes elektronisk fra en kilde til en destination, hvor den derefter ændres tilbage til originalen analog form. 'Lossless' refererer til den unikke kvalitet af denne codec for at holde alt det originale lydsignal, hvilke andre codecs, som MP3 og MP4, gør det ikke. Denne software kan kun bruges med lydmedier, der er licenseret til at bruge uden beregning.

Torrent

Ordet 'torrent' er faktisk et forkortet udtryk for BitTorrent, hvilket er et middel til at sende og modtage data mellem to computere . Når BitTorrent er i brug, kommunikerer flere computere med hinanden, og hver af dem kan kommunikere med mere end en ad gangen. Da flere computere deltager i at dele de samme data, er flere kommunikationslinjer åbne, skaber en web af indbyrdes forbundne computere og øger den hastighed, hvormed dataene deles. BitTorrent kræver brug af specialdesignet software, som er tilgængelig til gratis download.

FLAC Torrent

Når du ser BitTorrent-filer, der er tilgængelige til download, bruges mange forkortelser til at beskrive fildetaljer. Når du ser 'FLAC' i titlen, indikerer det, at lyden er sand til den oprindelige optagelse, ikke ændret eller reduceret i kvalitet. 'FLAC' og 'torrent' er vilkår, der vedrører datafiler, der overføres via et netværk. FLAC gælder kun for lydfiler, og torrent gælder for alle typer filer, herunder lyd, video, tekst og billeder.