Hvad er et Bluetooth-baseret Smart Sensor Network?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Smart sensornetværk kan bruges til at indsamle information under forskellige omstændigheder, men deres funktion indbefatter normalt bestemmelse af værdien af ​​en parameter, såsom temperatur eller atmosfærisk tryk; detektere hændelser, såsom trafikbevægelse; og klassificere og spore detekterede objekter.

Sensortyper

Sensorerne i et smart sensornetværk kan være videokameraer, mikrofoner, seismiske eller infrarøde sensorer eller en kombination afhængigt af netværks nøjagtige karakter. Sensorer er arrangeret i klynger, og hver sensor skal være udstyret med tilstrækkelig bearbejdningseffekt til at træffe en beslutning og skal være i stand til at kommunikere med andre sensorer i en klynge.

Bluetooth

Bluetooth - navngivet efter det 10. århundrede dansk King Harald Bluetooth - er den trådløse kommunikationsteknologi, som et Bluetooth smart sensornetværk stoler på. Bluetooth bruger radiofrekvensbølger frem for kabler til overførsel af oplysninger mellem enheder. Det kræver ingen synspunkter mellem afsendelses- og modtagerenhederne, men er begrænset til en rækkevidde på omkring 30 fod. Det underliggende princip for et smart sensornetværk er, at en række uafhængige sensorer indsamler information, træffer en beslutning baseret på den og sender beslutningen trådløst til et centralt punkt, hvor det danner grundlag for yderligere beslutningstagning.