Sådan FTP en zip-fil

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en mappe på dit skrivebord eller på et sted, som du nemt kan finde.

2.

Kopier ZIP-filerne til dette nyoprettede mappe.

3.

Åbn en kommandoprompt ved at skrive 'CMD' uden citaterne fra RUN-linjen i Windows. Den samme kommando vil fungere fra Windows-søgefeltet.

4.

Skriv 'FTP' i det nyåbnede kommandovindue. Prompten er ændret til at sige 'ftp'. Du er nu klar til at oprette forbindelse til din ftp-server.

5.

Skriv 'ftp.myservername.com' uden citater ved ftp prompt. Udskift myservername med navnet på din server.

6.

Succesfuld afslutning af trin 5 vil vise dig en forbindelse til ftp-serveren. Skriv dit brugernavn på 'bruger' -prompten.

7.

En vellykket afslutning af trin 6 vil give dig en adgangskodeprompt. Skriv din adgangskode ved 'Password' -prompten.

8.

En vellykket gennemførelse af trin 7 vil give dig en grundlæggende 'ftp' -prompt. Du er nu klar til at uploade dine zip-filer. Naviger til den mappe, som du har gemt dine filer ved at skrive 'lcd Folder Name' uden citater. Stedfortræder mappe navn med det mappenavn, du oprettede. Kommandoen lcd gør det muligt at ændre mapper lokalt.

9.

Opret en mappe på ftp-serveren for dine ZIP-filer ved at bruge kommandoen 'MKDIR'. Skriv 'MKDIR Myfiles' uden citaterne og erstat myfiler med dit ønskede mappenavn.

10.

Skift mapper til den mappe, du lige har oprettet ved at skrive 'CD dit nye navn' uden citaterne. Udskift dit nye navn til navnet på din mappe.

11.

FTP dine filer ved at skrive 'PUT myfile.zip' uden citaterne. Erstat myfile.zip med navnet på din ZIP-fil. Når dette trin er gennemført, vil du blive præsenteret med et bekræftelsestrin og en ny 'ftp' -prompt. Du kan nu gentage dette trin for yderligere filer.

12.

Skriv 'bye' uden citaterne ved ftp-prompten for at logge af ftp-serveren.

< p> 13.

Skriv 'exit' uden citaterne ved kommandoprompten for at lukke dette vindue.

Tips og advarsler

  • Du kan flytte en uploadet fil til en ny mappemappe ved hjælp af kopieringskommandoen. Du kan også ftp disse samme filer til en ny ftp-server fra din ftp-server ved at starte i trin 3.
  • Vær opmærksom på de filnavne, du opretter. Filnavne er store bogstaver. Hvis du ikke kan finde din mappe eller filnavn, skal du muligvis søge gennem Windows Explorer for at sikre, at stien og navne er korrekte.
  • Komprimering af filer til dataoverførsel anbefales stærkt, når du har båndbreddebegrænsninger eller begrænsninger i diskplads. ZIP-filer kan læses af mange forskellige datatyper og er industristandarden til komprimering af filer. De kan bruges, hvis du gerne vil uploade mere end en fil i et trin. Du kan FTP en zip-fil for at gemme lagerplads på din server.